П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги

Вікторії Кондратенко «Искусственный интеллект»

(Київ : Задруга, 2021) 

 

image 30 червня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація книги фахівця в галузі штучного інтелекту Вікторії Кондратенко «Искусственный интеллект: Замысел и реалии текущего времени на фоне естественного интеллекта человека».

Метою виступу наукового співробітника Інституту кібернетики НАНУ ім. В. М. Глушкова, кандидата фізико-математичних наук, невролога Вікторії Кондратенко було ознайомлення слухачів з генієм формального людського мислення, реалізацією стереотипу такого мислення у мові математичної логіки першого порядку і показ можливостей, які відкриває така реалізація.image

Вперше за ХХ століть авторка зробила спробу зосередити в одній книзі наукові результати пізнання міжнародною науковою спільнотою за двома темами: логіки функціонування природного інтелекту людини та можливостей адекватного відтворення штучним інтелектом логіки природного інтелекту.

Сприйняття презентованого матеріалу полегшувала добре структурована відеопрезентація та грунтовні коментарі і відповіді науковиці на запитання аудиторії.

Відповідно до авторської концепції тлумачення наукових категорій “природний інтелект” і “штучний інтелект” та обговорювані проблеми у книзі представлені в нетрадиційному форматі. Так, у змісті, як заголовки розділів, наведені, сформульовані автором теореми з досліджених проблем, яким у відповідність поставлені інші розділи, присвячені доведенню достовірності цих теорем методом автоматичного доказу теорем Робінсона.

Такий прийом допускає прочитання в книзі тільки змісту, якщо читача не цікавить спосіб доказу достовірності цих теорем.

Під час заходу присутні мали змогу ознайомитися з виставкою монографій Вікторії Кондратенко з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

 відділу соціокультурної діяльності Олена Погонець