Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу «Бібліотека і Місто»

Творча зустріч з українським письменником

Сергієм Саєнком «Містична Україна»

 

image

  16 червня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого» відбулася творча зустріч з українським письменником Сергієм Саєнком «Містична Україна».

Сергій Миколайович Саєнко – прозаїк, поет, перекладач, член Національної спілки письменників України. Має вищу філологічну та юридичну освіту. Людина з великим життєвим досвідом педагога, правоохоронця та ліквідатора аварії на ЧАЕС І категорії.

Письменник є переможцем багатьх літературних конкурсів, зокрема, Всеукраїнського Літературного конкурсу-фестивалю «Крилате сузір'я», Київського Міжнародного літературно-музичного конкурсу-фестивалю «Причал на Поштовій», володарем Київської обласної премії імені Григорія Косинки.

У творчому доробку письменника – роман «Ловець вітру, оповідання «Юлька», «Конверсія», «Доказ», «Дощ», «Пачка цигарок», «Жарт», містична поема «Два Тараси», двомовна збірка поезій «Віддзеркалення».

Під час зустрічі Сергій Саєнко представив збірку оповідань «Містичні історії», до якої увійшли дві повісті та десять оповідань. Автор поділився задумом створення та написання книги. На його думку, тема містики в літературі завжди захоплює читача своїм сюжетом та використовується для практичної моральної науки.

Розповідаючи про роман «Ловець вітру», поему «Два Тараси» та збірку поезій «Віддзеркалення», автор зазначив, що головна ідея творів – на прикладі персонажів нагадати людині про фундаментальні закони Всесвіту, згідно із якими вона повинна жити і діяти , щоб не порушувати гармонію та рівновагу у своєму житті.

Впродовж зустрічі в авторському виконанні звучали вірші, які були близькими і зрозумілими для всіх присутніх, адже в них оспівується глибоке почуття любові до людей і до рідного краю.

Яскравою ілюстрацією до розповіді став відеоряд, який допоміг автору відтворити події творів.

Книжкова експозиція творів Сергія Саєнка, подарованих у фонди Бібліотеки, наочно продемонструвала творчий доробок письменника та його особистий внесок у розвиток сучасної української літератури.

Гості висловили щиру подяку та побажали автору подальших творчих успіхів і нових захоплюючих подорожей у світ літератури.

На завершення охочі мали змогу придбати книги письменника й одержати автограф.

 

 

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар  

відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М