Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Пост-анонс

Літературно-музична вітальня  «Гармонія Всесвіту»

Творча зустріч з українською письменницею Тетяною Кудіновою

«У всякого своя доля і свій шлях широкий» 

 

image

30 травня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася творча зустріч з письменницею, поетесою Тетяною Кудіновою.

Корінна киянка, за фахом інженер, за покликанням душі - письменниця, поетеса, художниця, педагогиня.

Тетяна Кудінова, член Національної спілки письменників України, почесний член, академік Спілки незалежних болгарських письменників, почесний член Спілки письменників Чорногорії, віце-президент Української асоціації письменників художньо-соціальної літератури, лауреат літературно – мистецьких премій імені Миколи Сингаївського та Івана Нечуй-Левицького. Керівник літературної вітальні «ОППіР», головний редактор Альманаху літературної вітальні «ОППіР», володарка спеціальної премії «Жінка року – 2019» у номінації «Жінка-науковець».

Президент Київського міжнародного літературно-музичного конкурсу-фестивалю «ПРИЧАЛ на ПОШТОВІЙ» (авторське право).

У її творчому доробку не тільки 12 виданих книг, але й монографія, присвячена техніці «Фунтик» – масляний розпис по тканині, склу, дереву, каменю, бересту. Мистецтво - це її хобі. Виставки робіт Т. Кудінової мали великий успіх і резонанс не тільки в Україні, але далеко  за її межами.

Талановита людина завжди виділяється в суспільстві і привертає увагу. Талант — це те, що людина любить робити найбільше, те, до чого вона повертається знову і знову, те, від чого вона отримує задоволення. Про багатогранну творчість не тільки як письменниці, але й майстрині  розпису у техніці «Фунтик» присутні пересвідчилися переглядаючи відеоряд фотоматеріалів та інтерв’ю з Тетяною Кудіновою під ліричні мелодії та поетичні рядки композитора Віктора Марченка.

На зустрічі були презентовані дві нові книги – «Все мы родом из детства» та «Таке життя» (Київ: ТОВ НВП Інтерсервіс, 2021).

У авторському виконанні звучали уривки з нових книг та вірші, лунали пісні – поезії Т. Кудінової, покладені на музику Олесем Колядою –  композитором, співаком, членом Національної спілки журналістів України, лауреатаом премії імені Богдана Хмельницького.

Друзі та шанувальники поетичного слова Тетяни Борисівни вважають її зворушливим і проникливим ліриком, і водночас гострим поетичним публіцистом, де автор нагадує у кожному творі про збереження головних моральних цінностей – добра і любові, закликає жити по совісті і честі та цінувати  традиції і культуру рідного народу. 

Щирість і відкритість Тетяни Борисівни, у якої стільки непідробної доброти, гумору налаштовували на атмосферу дружнього спілкування.

Письменницю вітали чисельні поціновувачі її багатогранного таланту, як людину широкої ерудиції, щирої і відкритої душі, вірного і надійного друга, товариша, колеги. Серед виступаючих – народна артистка України Раїса Недашківська; заслужена артистка України Людмила Кулєшова – співачка, радник по культурі при Асоціації військових вчених; Валентин та Вікторія Касьянови –  заслужені діячі естрадного мистецтва України, викладачі Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка; Надія Пукас – член конгресу літераторів України, член Асоціації діячів естрадного мистецтва України; Анна Григорович – поетеса, казкарка, автор і виконавець пісень, лауреат премії «Золота гілка каштана» та літературної премії Івана Нечуй-Левицького; Юлія Белінська та Галина Савельєва поетеси, композитори; Борис Кесельман – автор і виконавець пісень, член Асоціації діячів естрадного мистецтва України.

Завершенням зустрічі з Тетяною Кудіновою стало виконання усіма присутніми пісні на її вірш «Жизнь течёт как талая вода» (музика О. Коляди, оранжування В. Марченка) та побажанням творчого довголіття, цікавих героїв і сюжетів, нестримної життєвої енергії.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу  соціокультурної діяльності

Совершенна Л.С.