Понеділок, 2 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Прес-анонс

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого

Презентація книги Ольги Кроншевської

«В іншому вимірі або Час, замкнутий у коло»

( Тернопіль : Бескиди, 2021)

 

image

23 травня 2021 року у конференц-залі  Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого (вул. Набережно-Хрещатицька, 1) о 13 годині відбудеться презентація нової збірки поезій Ольги Кроншевської «В іншому вимірі або Час, замкнутий у коло».

Збірка складається з двох поетичних частин та однієї прозової. В першу «Жизнь, как она есть» увійшли перші дорослі твори, написані в «лихі дев’яності», в час важких випробувань на «міцність»: криз, як загальноекономічних, так і особистих.

Друга «В іншому вимірі» репрезентує останній цикл поезій і пісень, написаний в 2020-2021 рр., в часи нової «сурогатної» реальності, яка утворилася в умовах майже річного карантину і самоізоляції, розриву соціальних контактів, зміни пріоритетів, пошуку сенсу життя в нових умовах. Вона наповнена бурхливими емоціями, і виразно ілюструє зміну настрою від збентеженого і трагічного до приреченого і спокійного … Але з промінчиком надії.

У третій частині представлено два оповідання, співзвучні головній темі збірки: життя «В іншому вимірі» можливе, якщо в це повірити і не втратити Любові, прийняти Неминучість без страху, і просто спробувати залишитися Людьми.

Про автора.

 Ольга Кроншевська  – киянка. Має вищу технічну освіту. Писати почала в дитячі та юнацькі роки. До 2005 р. писала російською мовою, після – виключно українською і повністю відмовилась від вживання російської мови.   

З 2007 по 2013 р. відвідувала літературну студію «Вольниця».  З  2017 р . – член літературної вітальні «ОППІР» Національної спілки письменників України.

Друкувалася в газетах та  інтернет-виданнях, а також у збірках поезій: « І що б здавалося слова…» (2009), «Шал вітрів» (2010) , «Мелодії трав» (2011) та альманахах літературної вітальні «ОППІР» (2019 -2021).

Тричі брала участь у Міжнародному літературно-музичному конкурсі-фестивалі «Причал на Поштовій»(2017, 2019, 2020), лауреат  в номінації «поезія» і нагорода за творчу майстерність.

Перша збірка «Римовані рядки» вийшла у лютому 2020 року, друга «В іншому вимірі або Час , згорнутий у коло» у лютому 2021 року.  Пише і виконує пісні. створені  на власні поетичні твори.

 

У зв’язку з карантинними обмеженнями відвідування заходу відбуватиметься за попередньою реєстрацією: 485-17-95.

Під час відвідування заходу необхідно перебувати в респіраторі або захисній масці.

 

  Захід проходитиме згідно з чітким дотриманням постанови КМУ від 09.12.2020

 № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України  гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2"  

 

Контактний телефон 485-17-95