П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт учнів Київської дитячої музичної школи № 7 імені Ігора Шамо

 «А над світом українська вишиванка цвіте» 

 

image

20 травня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого у рамках  пілотного проєкту «Криниці духовного життя» відбувся концерт учнів Київської дитячої музичної школи № 7 імені Ігора Шамо «А над світом українська вишиванка цвіте», приурочений до Всесвітнього дня вишиванки.

Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. В цей день традиційно організовуються концерти, конкурси, вікторини, ярмарки тощо.

Київська дитяча музична школа № 7 імені Ігора Шамо вже понад 60 років долучає талановитих дітей до музичної культури, формує естетичні смаки, виховує музичну еліту району, міста, держави.

Вперше свої двері школа відкрила для таланових дітей у серпні 1959 року. Для здобуття музичної освіти було зараховано 88 учнів, які навчалися грі на 5 інструментах: скрипці, віолончелі, фортепіано, баяні, домрі. Відкриття у 1961 році відділу духових інструментів та класу контрабасу дало змогу через кілька років створити єдиний на той час у місті учнівський симфонічний оркестр.

У 1983 році Постановою Ради Міністрів УРСР музичній школі було присвоєно ім’я видатного українського композитора Ігора Шамо.

Багато випускників школи стали професійними музикантами, працюють у музичних школах Києва на інших містах України, в оркестрах та творчих колективах України і світу.

Творчі надбання Київської дитячої музичної школи № 7 імені Ігора Шамо побудовані на національних традиціях та  кращих  зразках класичної академічної освіти. Викладачі школи сповнені творчих планів, які втілюють в життя з креативним підходом та зацікавленістю. І завжди чекають на нові покоління талановитих виконавців, яким готові відкрити двері у світ чарівної музики.

Під час концерту прозвучали відомі музичні композиції у виконанні учнів 1–3 класів Київської дитячої музичної школи № 7 імені Ігора Шамо класу скрипки. Викладач Тетяна Карапетьян, концертмейстер Олена Гріза.

Юні таланти продемонстрували цікавий репертуар та неабияку виконавську майстерність. Прозвучали мелодії для скрипки К. Стеценка, П. Чайковського, Д. Кабалевського, О. Комаровського, Н. Бакланова, Г. Давидюка, Л. Шукайло, О. Саратського та інших. Родзинкою концерту стало виконання твору І. Шамо «Пісня-вальс».

Скрипалі підкорили слухачів своєю щирістю та майстерністю. Учасники концерту є частими переможцями дитячих музичних конкурсів. Адже викладач Тетяна Карапетьян та концертмейстер Олена Гріза мають прекрасний підхід до дітей і, відповідно, отримують чудові результати. 

Своєю метою Тетяна Карапетьян вбачає розвивати професійну майстерність учнів та вміння самореалізуватися, щоб музичне виконавство було невід’ємною і природною частиною їхнього  життєвого шляху. 

Концерт зібрав друзів артистів, прихильників та шанувальників музики. Присутні щиро подякували та  побажали юним артистам і викладачам міцного здоров’я, подальших творчих успіхів, добрих і вірних друзів та нових здобутків у світі музики. Гості висловили сподівання, що концерт юних скрипалів може виявитися для них тим трампліном, котрий  приведе в майбутньому  до скрипкового олімпу.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар  

відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М.