П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

18 травня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація книги Олександра Шимка «Ходьба від 3 до 98…» (Київ, 2021).

Олександр Мусійович Шимко – нащадок запорізьких козаків, професійний спортсмен, заслужений тренер України, лауреат Державної премії «Спортивна гордість України 2013», президент Громадської організації «Всеукраїнська федерація ходьби Олександра Шимка». Про нього знають і говорять багато, за його методикою спортивно-оздоровчої ходьби тренуються у багатьох містах України та світу. Кожної середи і неділі жителі столиці стають свідками цікавого явища: сотні одягнутих у спортивні куртки жовтого кольору людей різного віку збираються в парку імені Тараса Шевченка, аби разом… походити!

На заході Олександр Шимко детально розповів про свою методику, яка поєднує найбільш доступний вид фізичної активності – оздоровчу ходьбу зі спортивною ходьбою, головну умову цієї ходьби, основну мету, техніку рухів. Озвучив гасло спортивно-оздоровчої ходьби: «Почати тренування в одному стані – а закінчити у кращому!».

Про себе розповідав неохоче, мовляв, його гордість – це вихованці. Серед останніх, наприклад, колишня вчителька Олена Федорівна Чуб – переможниця багатьох міжнародних змагань серед ветеранів, виграла 33 медалі, з них 18 – золотих, яка почала займатися ходьбою в 74 роки; Іван Олексійович Пушкін – триразовий чемпіон світу зі спортивної ходьби серед ветеранів та інші. Найбільшою гордістю пана Олександра є його дружина Любов Іванівна, яка слугує тренеру промовистою візитівкою. Вона розповіла свою історію залучення до спортивної ходьби, про свої досягнення на міжнародних змаганнях.

У січні 2021 року вийшла друком книга «Ходьба від 3 до 98...», укладачем якої є Олександр Шимко. Упродовж 50 років тренерської діяльності він зібрав понад 1000 творів-есе людей різних за віком та професіями, які займалися та продовжують займатися спортивною ходьбою. В книжку увійшли 582 історії від 412 авторів із 36 населених пунктів Світу. Вони щиро поділилися своїм відчуттям внутрішнього стану під час ходьби – думками, емоціями, радістю, успіхами, перемогами. Читач зможе переосмислити рухову дію людини по-іншому, відчути енергією життя, гармонію душі й тіла, досягти психологічного та емоційного розвантаження. Ходьба змінить його життя на краще – відкриються  таланти до різного роду творчості, з’явиться впевненість у собі та радість від спілкування, покращиться здоров’я.

Підтримати свого тренера на презентацію прийшли ті, хто не уявляє свого життя без занять за методикою Шимка. Вони охоче поділилися своїми враженнями та відчуттями від тренувань. Розповіли як спортивна ходьба дозволяє зберегти здоров’я, позбутися багатьох болячок та зайвих кілограмів.

Запитання, відповіді, коментарі створили невимушену та доброзичливу атмосферу зустрічі.

Учасники заходу висловили щиру подяку автору, а він, у свою чергу, пообіцяв не баритися з новою презентацією.

Презентоване видання з автографом автора було передано в подарунок Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого. Завершилася зустріч фото-сесією.

 

Інформацію підготувала завідувач

відділу обслуговування користувачів Наталія Цукренко

Фото провідного бібліотекаря

 відділу обслуговування користувачів Наталії Опенько