П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий»

 

Тема:Презентація книги Галини Побережної та Тамари Щериці

«Исцеление поэзией»(Київ: ДИА, 2021)

 

image

14 березня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого на засіданні клубу шанувальників музики «Душу музикою омий» відбулася презентація нової книги Галини Побережної та Тамари Щериці «Исцеление поэзией».

Автори книги Галина Побережна – доктор мистецтвознавства, професор кафедри  культурології і культурно-мистецьких проектів Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв,  авторка численних досліджень в українських та зарубіжних наукових виданнях, та доцент, викладач кафедри теорії мистецтв Київського національного педагогічного університету імені  М. П. Драгоманова Тамара Щериця.

На презентації йшла мова про вплив поетичного слова на внутрішній стан людини, лікувальний феномен якого був відомий ще з найдавніших часів, а цілюща сила його окремих рядків і словосполучень здатна впливати на  внутрішній стан людини.

Унікальність презентованої книги полягає в ідеї психологічного резонансу читача з чотирма природними стихіями, яскраво відображеними у високій поезії. Кожна з цих природних стихій з їх особистою енергетикою – Вогню, Повітря, Води та Землі – володіє специфічним впливом на людській організм і психіку.

Автори розповіли присутнім про сутність Поезії, як виду мистецтва та її прояву у відповідній стихії. Чудові авторські коментарі до окремих поетичних творів допоможуть читачам знайти свій особистий поетико-терапевничний рецепт.

Презентація книги була не тільки цікавою і пізнавальною, але подарувала зустріч з талановитими і яскравими особистостями. У виконанні заслуженої артистки естрадного мистецтва України Наталки Полтавець пролунала пісня на вірш Лесі Українки «Давня весна», а Денис Голубицький – поет, автор і виконавець пісень подарував ліричні вірші та пісні присвячені Києву.

Завершення зустрічі було несподіваним, коли за музичний інструмент сіла Тамара Щериця і запропонувала заспівати всім разом відомий романс «Утро туманное» на вірш І. Тургенєва та українську народну пісню «Чом ти прийшов». Спілкування з творчими людьми – Галиною Побережною та Тамарою Щерицею створило чудовий настрій та бажання отримати книгу з автографами авторів.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу СКД

Совершенна Л.С.