Середа, 11 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація нової книги 
київського письменника Миколи Хомича «ВРЕМЯ»

(видавництво «ФОЛІО», 2012 рік)

 

15 листопада 2012 року в Національній парламентській бібліотеці України за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1, відбулася презентація нового роману  Миколи Хомича «ВРЕМЯ».

Микола Хомич народився у Новоград-Волинську. Тут він навчався у школі № 1, після закінчення медичного інституту, працював лікарем-педіатром, згодом спробував себе як підприємець, і цей почин виявився досить успішним. Варто зазначити, що Микола Хомич став не лише успішним бізнесменом, а й відомим у місті меценатом та благодійником, а через певний час разом із родиною переїхав до Києва, де нині і проживає. "Нічь Русалки" – перша книга автора, до неї увійшли повісті та оповідання.

Презентована книга Миколи Хомича «Время» (побачила світ 2011 року) про ЧАС, до якого ми ставимося, іноді, легковажно, не замислюємось над тим, що час не має зворотного відліку. Час – це єдина цінність, якою ми реально володіємо.

Головний герой роману Сергій Ілліч – успішний лікар – пластичний хірург, зустрівши свій 50-річний ювілей, волею долі був змушений зробити ревізію свого, здавалося б, давно укладеного, затишного і щасливого життя. Достатньо забезпечений, кохаючи дружину, тішачись двома чудовими синами, він несподівано відчуває у своїй душі приплив свіжих почуттів, таких, які поглинають людину у вирі нового кохання. І що головне – він навіть не припускав для себе такого повороту подій.

Роман спонукає читача до аналітичних міркувань. Далеко не завжди в одній книжці знайдеш квінтесенцію справді важливого в житті, що дарується нам із народження, що лікує і тримає на цьому світі, тобто Кохання і Час.

Книга «Время» привернула увагу літературних критиків, за словами одного з них – «Микола Хомич репрезентує себе тут з найкращого боку — мало хто із сучасних українських літераторів сягає такого рівня розуміння».

Під час презентації панувала доброзичлива атмосфера, відчувалося, що зустрілися люди, для яких цікавим є спілкування, відкритий і щирий діалог однодумців.

Автор відверто відповідав на численні запитання про свої плани на майбутнє, ставлення до резонансних подій у суспільстві, особисте бачення  місця людини в цьому світі.

Заступник генерального директора Бібліотеки Галина Кириченко, тепло привітала Миколу Хомича з виходом у світ нового роману та побажала цікавих творчих ідей у майбутньому, а також висловила сподівання на нові зустрічі з читачами Національної парламентської бібліотеки України.

Після зустрічі, присутні вишикувалися у довгу чергу, щоб одержати автограф від автора.

 


Микола Хомич






 
Автограф-сесія

Аудиторія

Галина Кириченко

 

Інформація підготовлена відділом СКД