Вівторок, 3 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Онлайн-показ документального фільму

«Голда» (Ізраїль, Німеччина, 2019)

 

image

З 26 по 31 березня 2021 року запрошуємо всіх охочих та учасників Кіноклубу «Кіномистецька вітальня НБУ ім. Ярослава Мудрого» на платформі «Віртуальний кіноклуб» долучитись до онлайн-перегляду документальної стрічки Сагі Бронштейна та Уді Ніра «Голда»(Ізраїль, Німеччина, 2019).

Кінострічка відтворює хроніки правління Голди Мейер, яка, народившись у Києві, стала однією із засновників Держави Ізраїль, а з 1969 по 1974 рр. очолювала цю країну як Прем'єр-міністр.

Ґрунтуючись на рідкісних архівних матеріалах і свідченнях як прихильників, так і супротивників Голди Мейер, автори фільму розповідають історію легендарної жінки ХХ століття – від її дивовижного приходу до влади та знакового міжнародного статусу королеви єврейського народу до останніх днів життя.

В основу картини увійшло інтерв’ю ізраїльському телебаченню, яке Голда Мейер дала за кілька місяців до смерті. Після інтерв’ю, не вимикаючи камеру, співробітники студії продовжили запис. Запалюючи цигарку за цигаркою, у форматі вже особистої бесіди, Голда відверто розповіла про події, котрі супроводжували її перебування на посаді Прем’єр-міністерки: війну на виснаження, протест «Чорних пантер», війну Судного дня.

Також у  фільмі брали участь: Урі Авнері, Бейлін Іосі, Цві Замір та інші.

Фільм було надано Посольством Ізраїлю в Україні. Організатор показів – українська кінодистриб’юторська кампанія «Артхаус Трафік».

 

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Сливка О. В.