П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Бібліотечний простір «Криниці духовного життя»

Творча зустріч з Київською дитячою школою українського танцю «Барвіночок»

 

17 березня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого в рамках бібліотечного простору «Криниці духовного життя» відбулась творча зустріч з колективом Київської дитячої школи українського танцю «Барвіночок».

Київській дитячій школі українського танцю «Барвіночок» в цьому році виповнюється 45 років. За цей час сотні дівчат і хлопців отримали початкову хореографічну освіту. Деякі з них стали артистами балету, професійними хореографами і викладачами. В програмі навчання школи – класичний, народно-сценічний, український танець та постановка концертних номерів, також учні школи вивчають історію хореографії та музичну грамоту. В програмах переважають танці і музика різних регіонів України.

«Барвіночок» гідно презентує українську культуру і нашу країну в світі. Колектив багато виступає в Україні та за кордоном. Кращі викладачі та учні школи беруть постійну участь у культурологічних програмах і творчих акціях. За останні 5 років учням «Барвіночка» аплодували глядачі Франції, США, Великої Британії, Італії, Еквадору, Польщі, Чехії, Фінляндії, Грузії та багатьох інших країн.

Директор школи Тетяна Михайлівна Левчук розповіла глядачам про багатогранність естетичного виховання дітей, які навчаються у школі. Присутні мали змогу побачити етюд польського танцю та різнобарв'я українських народних танців різних регіонів нашої країни у виконанні учнів школи.

Не самим лише майстерним виконанням танцювальних па захоплювалися гості заходу. Чудовим подарунком для усіх присутніх став виступ ансамблю «Українські музики», що працює разом з колективом «Барвіночка». Неперевершене виконання пісень солістки Оксани Ковач під супровід акордеону, цимбалів, сопілки та контрабасу нікого не залишило байдужим.

 В очах майоріло від неймовірної краси розкішних суконь танцівниць. А дивлячись на юнаків, які вели своїх партнерок у ритмах музики, неможливо було не прожити цей танець разом з виступаючими.

Учні школи викликали велику симпатію у глядачів і зачарували їх відмінною підготовкою, грацією і майстерністю. Танець – один з кращих способів передати емоцію, було видно, що «барвінчата» закохані в нього. Відточені рухи, ефектні костюми і чудова музика – це все було запорукою гарного вечора. Кожен виступ зривав овації глядачів. Артисти підготували справжнє свято, яке відкрило двері в чарівний світ грації, пластики та естетичної насолоди.

Народна мудрість говорить: «Коли людина щаслива, вона танцює». І це дійсно так. Адже танець – це рух, а рух – це життя. А коли танцюють діти – світ стає добрішим, яскравішим, наповненим позитивними емоціями.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар відділу

 соціокультурної діяльності 

Гриценко Ю. А