П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка художніх робіт учасників

 Першого Міжнародного дитячого онлайн-пленера 2020 «Янголи добра»

 

З 02 березня по 05 квітня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Грушевського Михайла, 1) експонується виставка художніх робіт учасників Першого Міжнародного дитячого онлайн-пленера 2020 «Янголи добра».

Захід ініційований та проведений Міжнародним благодійним фондом «INSHE    ZHITTIA». Президент та засновник Фонду, заслужений працівник культури України, міжнародний експерт у сфері інклюзивної освіти Олена Володимирівна Балашова із своєю творчою командою реалізує масштабні благодійні проекти, спрямовані на розвиток освіти, творчості, культури.

Перший Міжнародний дитячий онлайн-пленер захопив творчістю і тим самим об’єднав юних митців під час пандемії та у грудні 2020 року отримав статус «Рекорд України». У проекті взяли участь 130 дітей з нашої та інших країн.

 Пленерний живопис передбачає народження картини не в майстерні, а на відкритому повітрі, що сприяє створенню зображення за умови  натурального освітлення, поєднаного з повітрям та плинністю стану природи. Ця живописна техніка мала велику популярність серед художників-імпресіоністів. Враження від навколишнього світу дозволяли передати змінність та плинність всього, що оточує людину. Такий живопис наповнений життям, легкістю, стрімкістю, ідеалізмом.

Саме такими створили свої дитячі шедеври талановиті учасники онлайн-пленера «Янголи добра». Розмаїття сюжетів, барвистість і фантастичність образів занурюють глядача в янгольський світ добра. Роботи авторів доводять, що Янголи серед нас, – добрі і ніжні, турботливі і надійні. Вони охороняють наших дітей, нас, наші оселі, будинки, міста і рідну Україну.

В експозиції представлено 130 робіт форматом 40х40, полотно, олія. 

Під час відвідування виставки необхідно перебувати в респіраторі або захисній масці.

 

Вхід вільний