Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу

 

image

24 лютого в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання Пісенно-туристського клубу.

Засідання розпочалось з перегляду відеоматеріалів Юрія Семенова "Лижний Буковель". Показ був доповнений розповіддю про неймовірну красу цієї місцевості та маршрути різної складності: для початківців, гірськолижників середнього рівня й професіоналів. Підкреслив, що від катання на лижах з вершини самої високої гори Довгої (1372 метрів) отримав заряд бадьорості, гарного настрою й адреналіну та побажав присутнім  відчути усі ті почуття.

Юрій Семенов розповів також про подорож Карелією у 2007 році та показав два невеликі сюжети «Байка по-карельські» та «Сплав на вітрильному катамарані».

Любительський фільм «Новий рік в Афінах» представив Володимир Ярмош. Багато приємних згадок залишило у мандрівника місто Афіни – столиця Греції й центр історичної області Аттика. Місто, яке назване на честь богині мудрості Афіни та відоме своїм Акрополем, поєднує у собі розкіш й простоту, сучасність й традиції. Афіни – місто, що зачарувало з першого погляду й залишилося у пам'яті сплеском яскравих барв.

Спогадами про зустрічі з річкою Дунаєм у різні роки поділилась Галина Пашкевич та доповнила свою розповідь показом світлин.

Присутні з задоволенням послухали власні вірші Наталії Барабаш. Розповідаючи про свої творіння, поетеса трохи хвилювалася, бо ж кожен її вірш – це години копіткої роботи, емоційні переживання та розмірковування щодо сенсу життя, які треба передати у декількох рядках. Додала емоційного забарвлення засіданню і жартівлива авторська розповідь Юрія Симонова «Телефонні панянки».

Протягом вечора панувала атмосфера тепла, затишку та доброзичливості, а пісенний настрій створювали Ігор Корольков, Анатолій Рибін, дует «Міраж» та група «Віват».

Модератор – керівник клубу, майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.