Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«15 викрадених життів» – виставка до Дня кримського спротиву російській окупації


25 лютого 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Грушевського Михайла, 1) відбулося відкриття виставки «15 викрадених життів», присвяченої жертвам насильницьких зникнень в окупованому Криму. Виставку приурочено до Дня кримського спротиву російській окупації, який Україна відзначає 26 лютого. У межах експозиції представлено 15 портретів та історій викрадених нелояльних до окупаційної влади українських та кримськотатарських активістів або їхніх родичів, які досі не знайдені ні живими, ні мертвими. Це Тимур Шаймарданов, Сейран Зінедінов, Іслям Джеппаров, Джевдет Іслямов, Ескендер Апселямов, Мухтар Арісланов, Руслан Ганієв, Арлен Терехов, Ервін Ібрагімов, Ескандер Ібраїмов, Валерій Ващук, Іван Бондарець, Василь Черниш, Федір Костенко та Арсен Алієв. Всього за весь час російської окупації Криму жертвами насильницьких зникнень стали 44 людини.

У заході взяли участь аналітик громадської організації «КримSOS» Євгеній Ярошенко, речниця Amnesty International в Україні Катерина Мітєва, юристка Української Гельсінської спілки з прав людини Анастасія Мартиновська.

Учасники заходу переглянули документальний фільм «Рік без Ервіна», присвячений пошуку зниклого Ервіна Ібрагімова.

Виставку організовано командою ГО «КримSOS» у межах інформаційної кампанії «Find&Free», що спрямована на пошук зниклих і звільнення незаконно затриманих у Криму активістів і підтримку їхніх сімей.

 

Під час відвідування виставки необхідно перебувати в респіраторі або захисній масці.

Термін експонування: 25 лютого – 04 березня 2021 р.

Вхід вільний.

Інформацію підготувала

завідувач відділу обслуговування користувачів Наталія Цукренко

фото провідного бібліотекаря Тетяни Копилової