Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творча зустріч з письменником Віктором Гунішевим


6 лютого 2021 року в Національній бібліотеці України відбулася творча зустріч з письменником Віктором Гунішевим.

Віктор Гунішев, киянин, закінчив юридичний факультет Київського державного університету імені Т. Г. Шевченка, підполковник МВС, працював на різних посадах у карному розшуку міста. Після виходу у відставку займається громадською і практичною діяльністю, спрямованою на безпеку особистості та суспільства. У цей період чи не найважливішою справою для нього стає бажання поділитися набутим життєвим і професійним досвідом зі своїми нащадками та широким колом читачів.

2016 року виходить з друку українською і російською мовами цікава «Мандрівка в минуле рідного Києва (50-60-ті роки ХХ століття). У вступному слові письменник-початківець зазначає: «Приводом для написання цих свого роду подорожей у не так віддалене минуле стало деяке здивування сьогоднішніх молодих людей від розповідей про умови життя киян у 50-60-х роках минулого століття…». А далі читач поринає у повсякденне життя Києва, знайомиться з призабутими особливостями побуту містян, з дорогими автору споминами, які закарбувалися у пам’яті підлітка, а згодом молодої людини.

Наступні книги: «Курйози і контрасти: з практики опера» (2019), «Руда сука» та «Отставной опер: возможности» (2020), присвячені темам, пов’язаним з професійною діяльністю В. Гунішева.

До збірки «Курйози і контрасти: з практики опера» увійшли невеликі оповідання про оперативні випадки з власної практики в карному розшуку міста Києва. Це як драматичні епізоди, так і комічні, що тим не менш змінили долі згаданих персонажів.

У повісті «Руда сука» на основі реальних подій показано поведінку людини, яка одержима спрагою наживи. Автор має надію, що читачам, можливо, буде цікаво зазирнути у кримінальну історію, яка відбувалась у недалекому минулому, і персонажі якої сьогодні мешкають серед нас.

Повість «Отставной опер: возможности» відображає захоплюючу історію розкриття складної міжнародної кримінальної операції. Але, головне, показує перспективи розвитку приватного розшуку, можливості якого, на думку автора, можуть позитивно вплинути на результати боротьби зі злочинністю як всередині країни, так і за кордоном.

Учасниками презентації у переважній більшості були колеги Віктора Гунішева по роботі в органах МВС, тому обговорення книг проходило жваво і зацікавлено. Успіх презентованих видань, як відзначали присутні, полягає у глибокому знанні теми, дотриманні твердих моральних принципів та бажанні автора донести до читача правду про надзвичайно важливу і часто небезпечну роботу оперативних працівників.

Завершилася зустріч автограф- та фотосесією.

 Інформацію підготувала зав.відділу

соціокультурної діяльності Олена Погонець