Понеділок, 1 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Онлайн-показ документального фільму Деймона Гамо

«2040» (Австралія, 2019)

 

imageЗ 5 лютого по 31 березня 2021 року для учасників кіноклубу «Кіномистецька вітальня НБУ ім. Ярослава Мудрого», зареєстрованих на платформі «Віртуальний кіноклуб», було організовано онлайн-показ документального фільму австралійського кінорежисера Деймона Гамо «2040».

Кінопоказ відбувався у рамках онлайн-фестивалю «Кенгуру Фест», який стартував 26 січня і був приурочений до Дня Австралії.

Організатором фестивалю виступила українська кінодистриб'юторська кампанія «Артхаус  Трафік» за підтримки Посольства Австралії в Україні.

 У картині «2040» її автор, екоактивіст Деймон Гамо пропонує зазирнути в абсолютно новий, але не такий вже і далекий від нас, світ.

«Земля – наша спільна домівка, запозичена у майбутніх поколінь», – промовляє у камеру режисер, звертаючись безпосередньо до глядача, одночасно адресуючи свої слова до чотирирічної доньки Велвет, заради якої він вирішив об'їхати світ, щоб змоделювати й зафільмувати  оптимістичну картину  розвитку життя на планеті Земля у найближчі 20 років.   

Подорожуючи найвіддаленішими куточками Землі, спілкуючись зі спеціалістами різних галузей, які працюють над вирішенням глобальних проблем, Деймон Ґамо  крок за кроком вимальовує картину світлого майбуття. Спираючись на власний метод, який називає «мрії, засновані на факті», режисер доводить, що  при умові грамотного використання сучасних екотехнологій і наукових відкриттів, життя на планеті зміниться докорінно вже до 2040 року. Все залежить тільки від нас!

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Сливка О. В.