Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

Творча зустріч з Пісенно-туристським клубом

 

 29 січня 2021 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого у рамках Літературно-музичної вітальні «Гармонія Всесвіту» відбулася творча зустріч з Пісенно-туристським клубом.image

Вже третій рік поспіль кожної другої і четвертої середи у конференц-залі Бібліотеки працює на партнерських засадах Пісенно-туристський клуб. Його очолює майстер спорту СРСР зі спортивного туризму, заслужений майстер спорту України з самбо Ігор Корольков.

 Цьогоріч клуб відзначатиме 10 років своєї діяльності. Він був заснований 2 листопада image2011 року як не комерційне, не формальне, громадське об’єднання ветеранів-любителів спортивного туризму та авторської пісні. Мета і завдання клубу сформувались в процесі його роботи, основними з яких є: пропаганда здорового способу життя на основі різних туристських заходів; організація і проведення туристських походів; збереження традицій і культури спортивного туристського походу; збереження пісенної спадщини як однієї з духовних основ спортивного туризму; проведення вечорів знайомств і спілкування любителів авторської пісні; обмін враженнями про минулі походи і заходи (показ фотографій, відео сюжетів, любительських фільмів). Клуб популярний не лише у Києві, а й за його межами. Нараховує до 100 осіб. За час його існування відбулося більше 400 вечорів–зустрічей з 4-годинними програмами, які включали колективне виконання пісень у супроводі гітари, бандури, скрипки, фортепіано, розповіді про походи вихідного дня, спортивні та екскурсійні подорожі, знайомство з творчістю поетів, прозаїків, авторів-виконавців.

Про все це на початку зустрічі розповів Ігор Корольков, наголосивши на тому, що девіз Клубу – Ніхто за нас, крім нас і для нас, цікавіше наше життя не зробить! – та виконав 2 пісні під гітару. Потім увагу аудиторії привернув відеоматеріал про захоплюючі походи членів клубів, їх веселі і життєрадісні пікніки на околицях Києва, клубні зустрічі тощо.

Підхопила естафету виступів добре знана у колі ветеранів-туристів бард-група «Віват» під керівництвом Тетяни Козловської. Групі 6 років. Окрім Тетяни Козловської у складі групи Ніна Нікітіна, Світлана Міщенко, Тамара Кушнірова, Наталія Григорцева. І хоча ніхто з учасниць не має спеціальної музичної освіти, їхні виступи завжди викликають гарячі оплески. Як зазначають самі співачки, співають більше душею ніж голосом, бо дуже люблять співати. Пісня допомагає зберігати оптимізм навіть під час карантину. Група володіє прекрасним почуттям гумору, що успішно продемонструвала під час виступу.

Авторську поезію особливо проникливо прочитала психолог Наталія Дзюба. Туристськими байками

розважав присутніх найстарший в цей день турист Володимир Цвілодуб, який минулого року відзначив своє 80-річчя сходженням на гору Арарат (висота – 5166 м). А письменник Юрій Симонов, який розміняв 8-й десяток, як завжди, подарував слухачам гумористичне оповідання на злободенну тему «Амстердамські цукерки».

Особливо теплий настрій панував у залі під час виступу ветеранів хорового співу – дуету «Міраж» (Людмила Федченко та Юлія Сулейман), які виконали кілька романсів.

Наприкінці, знайомлячись з ще одним відеофільмом про туристські походи, присутні знову поринули у карколомні сплави гірськими ріками та подолання гірських висот, приєдналися до задушевних пісень під гітару навколо вогнища і навіть спостерігали святкування весілля під час походу.

Від імені Бібліотеки модератор зустрічі, зав.відділу СКД Олена Погонець побажала членам клубу і надалі нових цікавих маршрутів, легкої дороги, попутного вітру, мелодійного передзвону гітари.

Вечір-знайомство з клубом промайнуло швидко і, щоби запам’яталося надовго, всі присутні були запрошені до колективного фото.

 

 Інформацію підготувала зав.відділу

соціокультурної діяльності Олена Погонець