Вівторок, 23 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка «Моя країна – Україна»

(Народні свята, обряди та традиції українського народу)

 

В океані рідного народу

Відкривай духовні острови.

В. Симоненко

 

Протягом 2021 року Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого організовує цикл тематичних виставок «Моя країна – Україна» (до 30-річчя Незалежності України).

24 серпня 1991 року сталася важлива подія – Україна проголосила про свою державну незалежність. Незалежність України – заслуга не лише певних політичних сил та рухів, а й усього народу, багатьох його поколінь. За нею – Київська Русь, козацька держава, три роки національної революції та драматичної самооборони Української Народної Республіки; десять років національно-культурного будівництва часів «українізації», і всенародне протистояння гітлерівському нашестю, тяжка праця народу в післявоєнній відбудові та у створенні індустріальної потуги сучасної України.

imageПерша виставка з цього циклу «Народні свята, обряди та традиції українського народу». Українці, як одна з найдавніших націй у світі, мають багаті й своєрідні народні традиції та звичаї. Завдяки їм вони відомі у світі як працьовиті, помірковані, щирі, гостинні й дотепні люди, з багатою мистецькою фантазією та витонченим смаком, шанобливим ставленням до свого родоводу та близьких.

Експозиція виставки містить літературу, що у науково-популярній формі висвітлює національні особливості українських свят, традицій, звичаїв і пов’язаних з ними атрибутики, символіки – з давніх часів до наших днів.

На виставці представлено документи з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою :

вул. Грушевського Михайла, 1

2-й поверх, загальний читальний зал №1.

 

Термін експонування: 04 січня – 31 грудня 2021 р.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Круліковська О.М.