П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До 425-річчя від дня народження Б. Хмельницького (1595-1657), українського, військового, політичного та державного діяча

 

image

Богдан Хмельницький (1595-1657) – видатний український політик, досвідчений полководець і талановитий дипломат, очільник національно - визвольного руху проти Польщі 1648-1657 рр., який створив боєздатну армію, формував державні інституції, зміцнював гетьманську владу. Саме він першим сформулював наріжні принципи державної ідеї, що передбачала створення Української незалежної самостійної держави, запобіг спалаху громадянської війни, запровадив новий

image

 адміністративно-територіальний устрій, реформував Запорізьку Січ, зміцнив державні інституції, вдосконалював функціонування органів влади.

До 425-річчя від дня народження Богдана Хмельницького у НБУ ім. Ярослава Мудрого організовано книжкову виставку.  На ній представлено літературу з історії життя і діяльності Богдана Хмельницького, написану авторами різних епох (від М. Костомарова, І. Крип'якевича   до сучасних українських істориків) і з різним баченням ролі Хмельницького в історії України, художні твори (М. Старицького, Г. Сенкевича, П. Меріме та ін.), що дасть змогу користувачам бібліотеки розширити свої знання про славетного українського гетьмана.

На виставці представлено документи з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Грушевського Михайла, 1, 2 поверх,

загальний читальний зал № 1

Термін експонування: 15.12 – 30.12.2020 р.

 

Інформацію підготувала завідувач

відділу обслуговування користувачів Цукренко Н. М.