Вівторок, 3 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Молодіжна студія «Музична магія»

Концерт Вікторії Падалко «Як співають слова видатних українців»

 

11 грудня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого в рамках молодіжної студії «Музична магія» відбувся концерт Вікторії Падалко «Як співають слова видатних українців».

Вікторія Падалко – молода українська співачка, поетеса, композиторка. Лауреатка всеукраїнських і міжнародних музичних конкурсів, стипендіатка Президента України. У її вокальному репертуарі – пісні 15-ма мовами світу, а серед наукових зацікавлень – питання взаємодії музики й літератури. Для Вікторії спів це не тільки спосіб самовираження, а й сенс життя. Співати вона почала ще з раннього дитинства і вже у юному віці усвідомила, що її майбутнє обов’язково буде пов’язане з музикою та вокалом. 

Вікторія є авторкою і виконавицею пісень різних стилів. У її доробку присутні вокальні перлини багатьма мовами світу, зокрема: французькою, іспанською, португальською, німецькою, англійською.

Українські музиканти, серед яких і Вікторія Падалко, все частіше надихаються творами  поетів, пишуть красиву музику, і вірші, давно вже забуті, звучать по-новому. Під час виступу співачка презентувала нове прочитання спадщини українських класиків І. Франка, Т. Шевченка, Лесі Українки.

Гості були зачаровані її мелодійним та ніжним голосом. Це був не лише сольний виступ, а й приємне спілкування Вікторії з глядачами, яким наприкінці вона подарувала власну пісню «Лаунж щасливих людей».

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар відділу  

соціокультурної діяльності  

Гриценко Ю. А.