Четвер, 2 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Молодіжна студія «Музична магія»


Концерт Назара Леха та Євгенія Грибана


16 грудня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого в рамках молодіжної студії «Музична магія» відбувся концерт Назара Леха та Євгенія Грибана.

Назар Лех – музикант, виконавець гри на сопілці та народно-духових інструментах. На даний час – студент факультету музичного мистецтва (кафедра фольклору) Київського національного університету культури і мистецтв. За часи свої діяльності концертував, як в Україні, так і за кордоном з колективами «Будьмо», «Фрайда», «Барвіночок», «Кралиця». Є лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Євгеній Грибан – професійний музикант. Випускник Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського по класу баяна 2009-го року. Лауреат міжнародних конкурсів в Польщі та Італії. Є постійним учасником квартету народних інструментів «Лабіринт». Колектив за 15 років свого існування ставав неодноразово лауреатом міжнародних конкурсів та дав більше 100 сольних концертів, як в Україні, так і за її межами. З 2014-го року Євгеній є одним з засновників фольк-гурту «Фрайда». В доробку цього колективу понад десяток відеокліпів та аудіозаписів. «Фрайда» часто гастролює і є бажаним гостем фольклорних фестивалей та культурних заходів.

Артисти підготували чудову програму з яскравими та всесвітньо відомими музичними творами. В програмі концерту прозвучала «Гуцульська фантазія» В. Попадюка, «Чардаш» В. Монті, «Мелодія самотнього пастуха» Дж. Ласта, мелодія з кінофільму «Іграшка» В. Косма та багато інших відомих композицій.

Молоді виконавці пропагують у своїй творчості велику природну силу народних інструментів, виходячи за межі їх традиційного сприйняття. А ще добре знаються на їх історії. Назар усім присутнім детально розповів про сопілку та її різновиди, такі як: дводенцівка, ріжок, окарина, телинка, най.

На концерті Назару та Євгену вдалося залучити слухача до автентичного фольклорного сприйняття старовинних духових інструментів та дати можливість думати, мріяти, насолоджуватись. Своїм виступом хлопці з першої ноти створили неповторну й осяйну теплом атмосферу в залі.

Молоді музиканти надзвичайно сподобались публіці, вони з легкістю зробили на сцені конференц-залу неймовірно яскраве дійство. Тандем грав не тільки на клавішах інструментів, але й брав шармом та акторською майстерністю. Складно уявити, що на народних інструментах можна досягти такого шикарного звучання. Концерт закінчився бурхливими оваціями та кількаразовим викликом «на біс!». Самі музиканти були зворушені таким теплим прийомом публіки, справивши на слухачів незабутнє враження!

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар відділу  

соціокультурної діяльності  

Гриценко Ю. А.