Вівторок, 3 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки живопису Світлани Леонтьєвої

«СВІТогляд»

 

8 грудня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація персональної виставки живопису «СВІТогляд» заслуженої журналістки України Світлани Леонтьєвої. Відома українська ведуча телевізійних та концертних програм продемонструвала ще одну, трохи несподівану для глядачів, проте яскраву грань свого таланту – малярство.

Виставку художниця присвятила п’ятій річниці творчості, відтоді, коли вперше взяла до рук пензлі і фарби та відчула смак і задоволення від захоплюючого, кропіткого процесу написання картини.

На сьогодні в доробку мисткині понад 200 творів живопису. Її роботи  прикрашають приватні колекції не лише в Україні, а й у Німеччині, Греції, Люксембурзі, Австрії, Канаді, США, Південній Кореї, Казахстані, Білорусі. В жовтні 2019 року Світлана Леонтьєва стала членом Національної спілки художників України.

Нинішня експозиція містить 33 роботи, на яких з тонким відчуттям кольорів художниця відобразила море, мальовничі пейзажі, квіти, вулиці рідного міста. Цікавою для учасників презентації була розповідь мисткині про те, як  живопис став невід’ємною частиною її життя,  про історію створення полотен, про свою закоханість в імпресіонізм та техніку фламандського живопису.

З відкриттям виставки Світлану Леонтьєву вітали друзі, знайомі, шанувальники її живопису: заслужена журналістка України Марина Кінах, керівник соціальної служби Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Сергій Нагорянський, працівники та користувачі Бібліотеки.

Світлана Леонтьєва передала до фонду НБУ ім. Ярослава Мудрого збірку поезій  українських журналістів «Наснилися мені квітучі ружі». Рядок з її вірша став назвою збірки. Обкладинку книги прикрашає робота мисткині.

Чудовим  музичним подарунком для учасників презентації  став виступ заслуженого артиста України, акордеоніста, виконавця і  популяризатора творів класичної музики Ігоря Завадського.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва