Середа, 8 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

01 – 30 грудня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Грушевського Михайла, 1) експонується виставка творчих робіт Наталки Фесенюк.

Наталка Фесенюк (Наталія Петрівна Фесенюк) – художниця, поетка, докторка філософії в галузі психології, арт-терапевтиня, волонтерка.

Народилася в Києві. Вищу освіту здобула на видавничо-поліграфічному факультеті Національного  технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сикорського», в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості (психологія), у Київському національному університеті культури і мистецтв (музеєзнавство та пам`яткознавство). У 2019 році захистила докторську дисертацію на тему: «Особливості зоотерапевтичного впливу на психоемоційний стан дітей з особливими потребами» та отримала ступінь доктора філософії в галузі психології.

Працює в Київському державному будинку художньої та технічної творчості керівником гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Місто майстрів». Навчає дітей художній майстерності та організує виставки їхніх робіт.

У творчому доробку Наталки більше двадцяти персональних та спільних художніх виставок, серед яких – роботи, присвячені подіям Революції Гідності, та майже 200 ліричних поезій. У науковій сфері – статті на тему арт-терапії та психології творчості.

Будучи митцем не тільки за освітою, а й за покликом душі, майстриня розвиває свій художній талант, опановуючи техніки витинанки та живопису. Своїм наставником у жанрі витинанки називає українського художника-графіка та майстра витинанки Василя Корчинського. Основною метою творчості вважає входження в народний образ: приділення уваги українській тематиці та використанню української символіки як в кольорі, так і в  композиції – поєднання тематики старовинного побуту та сучасного життя, пошук краси та гармонії, відображення мрії та буття, війни та мирного благополуччя.

 Різдво – це така пора, коли  хочеться чогось нового, магічного, доброго. Саме цьому святу присвячена виставка «Радуйся, Земле». Експозиція містить більше ста робіт, виконаних в техніці витинанки.

Під час відвідування заходу необхідно перебувати в респіраторі або захисній масці.

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда,

фото провідного  бібліотекаря відділу обслуговування

 користувачів Наталії Опенько