П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Дня пам’яті жертв голодоморів»

 

imageПолотно нашої історії має безліч візерунків, та нитки на ній просякнуті кров'ю наших предків, а кожен символ пронизаний болем втрати...

Дивлячись на цю велику картину, складно не помітити три великі плями — Голодомори 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років. Події тих років замовчувалися до 80-х рр. ХХ ст., а всі хто намагалися підняти заборонену тему, підлягали утискам та жорстоко каралися.

Щорічно в четверту суботу листопада в Україні, а також українці за кордоном відзначають День пам’яті жертв голодоморів.

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого приєднується до всеукраїнського вшанування пам’яті заморених Голодом, традиційно організовуючи книжкову виставку.

Експозиція включає різнопланові матеріали, середimage якихмістятьсядавно забуті твори, сучасна проза, що представляє погляд нинішнього покоління на події тих років, твори, що довго чекали на свого читача, поеми, вірші, романи-спогади очевидців та документальні матеріали з правдивими фактами про реалії буття тих часів. До уваги відвідувачів представлено й періодичні видання, що містять статті присвячені даній темі.

Наші пращури віддали своє життя, помираючи в муках. Наш обов'язок знати свою історію та пам'ятати її героїв.

Книжки, як головний атрибут зв'язку з минулими поколіннями, варто читати та осмислювати. Тільки вони в змозі врятувати людство від забуття та байдужості.

Для більш детального вивчення теми «Голодомору» радимо скористатися  електронними ресурсами бібліотеки та традиційними каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Грушевського Михайла, 1, 2 поверх,

загальний читальний зал № 1

Термін експонування: 26.11 – 06.12.2020 р.

 

Інформацію підготувала бібліотекар 2-ї категорії

відділу обслуговування користувачів Неграш Ю. В.