Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу

 

11 листопада 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося чергове засідання Пісенно-туристського клубу. 

З інформацією про перший чемпіонат України зі спортивного туризму серед ветеранів, що походив 22 – 24 серпня 2020 року в м. Кропивницькому, поділився керівник клубу Ігор Корольков. Враховуючи умови загальнодержавного карантину, у чемпіонаті взяли участь  всього 6 команд, а змагання проходили на дистанціях пішохідного, водного, велосипедного туризму та туристській естафеті. Зустрічі, спогади біля вечірнього багаття, дружні жарти, душевні туристські пісні сприяли хорошому змагальному настрою. З гордістю Ігор Олександрович повідомив про перемогу команди Пісенно-туристського клубу на дистанції водного туризму.

Своїми спогадами від поїздки до Індії поділилась Тетяна Козловська, де  відвідала Форт Амбер (Янтарний форт), що розташований в 11 км на північ від Джайпура. Саме там, на пагорбах Араваллі, колись була стародавня столиця Джайпур. Форт – це грандіозний комплекс палаців, павільйонів, садів та храмів, з усіх боків оточений пагорбами, по гребнях і вершинах яких нескінченною змійкою в'ється на багато кілометрів фортечна стіна з валами й дозорчими вежами. Побувала на одному з найбільш яскравих свят Індії – Холі (бенгальський новий рік). Це свято весни, наповнене сонячним світлом і веселим шаленством пишно квітучої природи, що відзначається в день повного місяця Пхалгуни та припадає на лютий-березень. А в червні цього року Тетяна Козловська уже мандрувала Україною. Триденна подорож півднем України розпочалась з відвідування національного природного парку «Олешківські піски», потім була екскурсія виноробним господарством князя П. М. Трубецького, а закінчилась мандрівка сплавом на каяках по Дніпро-Бузькому лиману вздовж Херсонських гір з зупинками на фотосесію в панорамних місцях. Звітом про цю подорож став її відеофільм.

Присутні з задоволенням послухали нові літературні замальовки Юрія Симонова «Стрибок» та Оксани Бондарчук «Театральний дебют» і «Байка про мишку».

Затишній атмосфері вечора сприяли пісні у виконанні Марка Кудіша, Вікторії Тітової, Олексія Таланцева, дуету «Міраж», а група «Віват» порадувала підбіркою пісень про осінь.

Модератор – керівник клубу, майстер спорту СРСР зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.