Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий»

Презентація книги Ірини Сіренко «Михаил Булгаков и музыка Города»

 

image

8 листопада 2020 року у клубі шанувальників музики «Душу музикою омий» відбулася презентація книги Ірини Сіренко «Михаил Булгаков и музыка Города» (Київ : АДЕФ-Україна, 2020).

Як зазначає авторка: «Мета даного опусу – спроба доповнити існуючий досвід новими київськими матеріалами і об’єднати спільною обкладинкою, як єдиним дахом, розрізнені музичні сюжети, що наповнюють життя і творчість М.О.Булгакова симфонічним звучанням».

Ірина Сіренко, старший науковий співробітник Літературно-меморіального музею М. Булгакова у Києві з 2001 по 2018 рр., ініціатор і керівник музичних проектів музею «Призраки оперы в Доме Булгаковых» та «Журфиксы у Булгаковых». В своєму дослідженні  вона розповідає про те, що музика для Михайла Булгакова була важливою складовою світосприйняття і увійшла в художню палітру його прози та п’єс, а також висвітлює історію київської музичної культури та атмосферу сім’ї письменника, які вплинули на формування його особистості і згодом – на творчість.

В другій частині авторка розглядає побудову тексту роману «Біла гвардія» за принципом симфонічного твору.

Тепло вітали Ірину Сіренко учасники засідання з цьогорічною нагородою «Літературний Олімп» – премією ВД «АДЕФ-Україна», якою вшановуються кращі автори видавнитва за їх внесок і вплив на формування літературного та читацького простору України.

Зустріч з Іриною Сіренко, завдяки її умінню зворушливо і щиро донести матеріал до слухача, викликала бажання у багатьох присутніх висловити свої думки і почуття. А ще гаряче подякувати молодому піаністу Всеволоду Сіренку, який супроводжував виступ майстерною грою на фортепіано.

 

Інформацію підготувала

зав. відділу соціокультурної діяльності Погонець О.

Д.