Вівторок, 3 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Фестиваль «Тиждень австрійського кіно»

Показ документального фільму

«За лаштунками Віденської опери»

(Австрія, 2019)

 

image20 листопада 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся показ документальної стрічки Стефана Доманіґа «За лаштунками Віденської опери».

Представлена кінострічка запрошує глядача зазирнути у царину одного з найголовніших оперних центрів світу, де під супровід класичної музики його чекає півторагодинна подорож та відчуття руху дивовижної енергії, що обертається за лаштунками Віденської державної опери.

Це неймовірне місце, в якому за надзвичайною архітектурою, розкішними інтер’єрами, величезною сценою вирує невидимий сторонньому оку процес творення містерії оперного дива.

Роками вивірена командна робота будівельників, костюмерів, керівників сцен, вантажників, юристів, артистів і менеджерів створює гігантський, безперервно працюючий механізм. Робочі зміни тут тривають із сьомої ранку до одинадцятої вечора. Зачиняється Віденська опера лише на два вихідних на рік та продає майже усі квитки на свої вистави.

Кінопоказ проходив у рамках фестивалю «Тиждень австрійського кіно», у програмі якого – найбільш яскраві й резонансні картини австрійського кінематографу останніх років.

Організатори фестивалю - українська кінодистриб’юторська кампанія «Артхаус Трафік» та Австрійській культурний форум.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності 

Сливка О. В.