Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Музичний вечір композитора Валентина Сильвестрова

 

24 жовтня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся музичний вечір композитора Валентина Сильвестрова.

Валентин Сильвестров – всесвітньовідомий український композитор, що більше 30 років служить музиці, Народний артист України, лауреат Шевченківської премії.

Новий сезон культурних подій, організований українським недержавним соціально орієнтованим культурним центром «Дом «Майстер Клас», розпочався концертною програмою "Чтоб жглись, чтоб горели царапины песен..." у форматі online /offline. У виконанні вокалістки Інни Галатенко, піаніста Олега Безбородько та скрипальки Мирослави Которович разом із раніше створеними композиціями, прозвучала нова музика Валентина Сильвестрова на вірші Ф. Тютчева.

Присутні в залі слухачі, натхненні небуденним концертом, ще довго ділилися враженнями. Більшість з них, напевно, усвідомлювали, що геніальні люди є не десь там, за межами кордону чи океану, а тут, близько, поруч з нами. А ми – сучасники Великого композитора, повинні шанувати його як скарбницю, наповнену всебічними талантами, бо це є дар Божий і наше національне надбання.

 

Інформацію підготувала

 зав. відділу обслуговування користувачів Наталія Цукренко

Фото провідного бібліотекаря відділу

обслуговування користувачів Наталії Опенько