Субота, 11 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка «Видатні українці»


Наша Батьківщина має ким пишатися, а нам, українцям, є з кого брати приклад. Відомі українці прославили нашу країну та її народ в різних куточках світу. Саме вони творили історію imageі зрештою змінили світ. Саме завдяки їхнім винаходам, досягненням та перемогам світ дізнавався про Україну. Полководці, філософи, митці, поети і письменники, науковці, дослідники тощо. Золотими літерами вони увійшли в українську історію та прославились далеко за її межами. Дехто з них був, на жаль, незаслужено забутий, а декого шануємо досі. Вони – наша гордість і приклад для наслідування.

Деякі видатні українці народились в інших країнах, але провели частину життя в Україні, деякі, будучи етнічними українцями, емігрували за кордон з різних життєвих причин і стали героями інших держав. Але ми вважаємо їхні здобутки українськими, пишаємося ними і пам’ятаємо їх усіх!

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого підготувала книжкову виставку «Видатні українці». Експозиція містить документи та наукові статті про видатних українців, які зробили помітний внесок у розвиток світової цивілізації, чиї здобутки у сфері церковної історії, державотворення, науки і культури виходять за межі суто національного. За цією експозицією можна вивчати історію, літературу, мову і політологію.

На виставці представлено документи із фондів НБУ імені Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою :

вул. Грушевського Михайла, 1

2-й поверх, загальний читальний зал №1.

Термін експонування: 01 жовтня – 31 жовтня 2020 р.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Круліковська О.М.