Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

25-річчя Видавничого дому «АДЕФ-Україна»

 

10 жовтня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася  урочиста церемонія нагородження премією «Літературний Олімп»  на честь ювілею Видавничого дому «АДЕФ-Україна».  Метою премії стала необхідність оцінити здобутки та гідно вшанувати кращих авторів видавництва, відзначити їх внесок та вплив на формування літературного та читацького простору України.

25 років видавництво не просто видає книги, а працює з кращими авторами України в різних жанрах.

Співзасновниця премії та директорка видавництва  Алла Істоміна зазначила: «Ми сформулювали і впровадили в життя нашу місію «Високому змісту – ідеальну форму»: це означає, що всі книги, видані «АДЕФ-Україна», відібрані найсуворішим чином за змістом, оформлені і виготовлені з використанням кращого поліграфічного обладнання та екологічно чистих і якісних матеріалів, представлених на ринку. І таких проектів за 25 років зроблено більше 500. Найбільш знакові з них: «Пересопницьке Євангеліє», «Пересопницьке Євангеліє. Витоки і сьогодення», двомовне видання поеми Шота Руставелі «Витязь у тигровій шкурі», тримовне видання поеми Алішера Навої «Фархад і Ширін», твори Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита», «Собаче серце», «Біла гвардія» тощо».

Номінантів премії вітали співачки Miss Iris та Xena. Захід  проходив під музичний супровід квартету  «Akustikos art group».

Факсимільні видання  машинописного тексту романів «Майстер і Маргарита», «Біла гвардія»  та повісті «Собаче серце» М.А. Булгакова  було передано Видавництвом у подарунок Бібліотеці.

 

Інформацію підготувала завідувач

відділу обслуговування користувачів Наталія Цукренко

Фото провідного бібліотекаря відділу

обслуговування користувачів Наталії Опенько