П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу «Бібліотека і Місто»

Творча зустріч з українською поетесою

Ольгою Кроншевською

 

image

17 жовтня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого у рамках засідання клубу «Бібліотека і Місто» відбулася творча зустріч з українською поетесою Ольгою Кроншевською.

Ольга Кроншевська народилася в Києві, закінчила Київський технологічий інститут легкої промисловості.

Творчий шлях поетеси пролягає через усе її свідоме життя. В поезіях  простежується чітка громадянська позиція, відчувається велика любов до рідного Києва, до України, її співучої мови, до історичних постатей, яких авторка щедро оспівує і возвеличує, не шкодуючи найвлучніших слів.

З 2007 року Ольга Кроншевська член літературної  студії «Вольниця», з 2017 – літературної вітальні «ОППіР» Національної спілки письменників України.

Твори О. Кроншевської увійшли до антології  поезій: «Ну що б здавалося слова...» (2009 р.), «Шал вітрів» (2010 р.), «Мелодія трав» (2011 р.). Її поезії друкувались в газетах та інтернет-виданнях: «Оранта», «Козацьке братство», альманасі літературної вітальні «ОППІР».

Член Української асоціації письменників художньо-соціальної літератури. Лауреат Київського міжнародного літературно-музичного конкурсу-фестиваль "Причал на Поштовій" у номінації "Поезія", відзначена дипломом за творчу майстерність у номінації "Три в одному" (2020 р.).  

Під час зустрічі, яка зібрала друзів, прихильників та шанувальників її творчості, Ольга Кроншевська представила свою першу друковану збірку «Римовані рядки», куди увійшли твори, написані у 1994 – 2020 роках. В них читач знайде і впізнає те, що близьке кожній людині: любов до Батьківщини, радість і біль, тривоги і роздуми, любов і вдячність.

Яскравою гранню таланту О. Кроншевської є її творчість в пісенному жанрі. Виконання авторських пісень  створило особливо затишну атмосферу  в залі.

З народженням «Римованих рядків»  авторку прийшли привітати  Світлана Кас`яненко – українська письменниця, поетка-піснярка, громадська діячка, Микола Лисенко – український диригент, художній керівник Державного естрадно-симфонічного оркестру України, праправнук композитора Миколи Лисенка, учасники   Літературної вітальні «ОППіР»  НСПУ, визначивши  творчість авторки як уроки патріотизму, доброти, мудрості, оптимізму, віри в добро, людяності і любові.

Доповненням до творчої зустрічі став відеоряд у супроводі всесвітньовідомих музичних композицій , який  вдало продемонстрував творчий шлях Ольги Кроншевської та її літературний доробок.

Присутні висловили щиру подяку, побажали пані Ользі міцного здоров’я, подальших творчих успіхів, добрих і вірних друзів та нових захоплюючих подорожей у світ поезії.

Наприкінці відбулися автограф та фотосесія.  

Інформацію підготувала головний бібліотекар  

відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М.