П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

Презентація творчого доробку

української письменниці Ольги Кравченко


image

22 жовтня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація творчого доробку української письменниці Ольги Кравченко.

За фахом  Ольга Кравченко юрист. Працювала в органах юстиції і прокуратури. Має науковий ступінь кандидата юридичних наук та почесне звання «Заслужений юрист України».  Членкиня Української асоціації письменників художньо-соціальної літератури при НСПУ. Призерка міжнародного фестивалю Golden Time Germany в номінації «Word Art», дипломантка літературно-художньої премії імені Івана Нечуя-Левицького та Київського міжнародного конкурсу-фестивалю «Причал на Поштовій» (2019), нагорода Гран-прі (2020).

Пише твори українською і російською мовами. Пише плідно і натхненно. Авторка оповідань, новел і есе: «Дотик любові» (2016), «Любов ніколи не перестає» (2017), «Доторкнутися серцем неважко» (2018), «Пілігрими» (2018), дилогія «Повернення Беатріче» (2018) та «На круги своя» (2020), історичний роман «Золотоверхий» (2019), збірки оповідань «Незламні» (2019).

Перше знайомство з творчістю Ольги Кравченко у Літературно-музичній вітальні  відбулося у 2019 році з нагоди презентації історичного роману «Золотоверхий», присвяченого непростій долі Михайлівського Золотоверхого собору. За цей роман письменниця отримала Благословенну грамоту Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Великий професійний досвід та знання людської психології допомагають письменниці яскраво і точно змальовувати події із захоплюючими та напруженими сюжетами, в основу яких покладено долі реальних людей, які насправді жили в різні часи – від античності до наших днів.

 Ользі Кравченко притаманні тонке відтворення краси навколишнього світу, особиста філософія світогляду. За цим криється копітка робота авторки з першоджерелами, архівними документами, фотоматеріалами, періодичними виданнями. 

Презентуючи творчий доробок, Ольга Кравченко щиро і надзвичайно щедро ділилася особливостями письменницької роботи – від зародження ідеї твору до надрукованої книжки. Захоплено представляла кожен твір як улюблену дитину, як часточку свого єства. Розповіла про плани на майбутнє.

На зустріч завітали справжні шанувальники її творчості, соратники, колишні колеги, працівники і користувачі Бібліотеки, які  дружно і тепло дякували пані Ользі та бажали міцного здоров’я і подальших успіхів на творчій ниві.

 

Інформацію підготувала зав. відділу

соціокультурної діяльності Погонець О.Д.