Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Музичні зустрічі з композитором Дмитром Красноуховим

 

26 вересня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого  відбувся захід на тему «Секрети майстерності та сучасні інтерпретації музики С. Рахманінова» в рамках проекту «Музичні зустрічі з композитором Дмитром Красноуховим», що стартував у лютому цього року.

Дмитро Анатолійович Красноухов – відомий київський композитор, піаніст, педагог, лауреат міжнародних конкурсів, автор восьми інструментальних альбомів, музики для сучасного кіно.

Чергову розмову з відвідувачами пан Дмитро присвятив творчості всесвітньо відомого композитора, піаніста, диригента, одного з яскравих представників фортепіанного мистецтва, який відіграв визначну роль у формуванні Київської консерваторії, про що свідчить меморіальна дошка на будівлі Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського.

Життєві випробування митця в підлітковому періоді, пристрасна любов у юному віці, психічна криза після невдалої прем’єри Першої симфонії молодого композитора,  духовне наставництво П.І. Чайковського… та, в решті решт, подолання викликів долі. Після 1917 року Сергій Васильович разом із родиною назавжди полишає батьківщину. Його композиторською творчістю та унікальною манерою виконання захоплюються поціновувачі музики багатьох країн, а фортепіанна спадщина  стала невід'ємною частиною репертуару піаністів усього світу.

Людина сильної волі, владний та амбітний, витончений та аристократичний, він мав феноменальну пам'ять та унікальні для фортепіанного виконання неймовірно красиві  руки, що гіпнотизували публіку. Та одночасно він був надзвичайно людяним по відношенню до друзів і люблячим – до власної родини. З дитинства проніс через все життя закоханість у природу та звучання дзвонів…

В контексті зустрічі звучали записи музики С. Рахманінова в його особистому виконанні та сучасні інтерпретації у виконанні В. Горовиця та А. Володося.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

Фото провідного бібліотекаря відділу

обслуговування користувачів Наталії Опенько