Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Прес-аносн

 

Виставка живопису Філіппа Чорноброва

«Насолодження Україною. Творчі мандри рідною країною»

 

image

З 1 жовтня 2020 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого (вул. Грушевського Михайла, 1, 2-й поверх) демонструється виставка живопису сучасного українського художника Філіппа Чорноброва «Насолодження Україною. Творчі мандри рідною країною».

Експозиція містить 35 робіт. Це прекрасні пейзажі, створені автором у різних мальовничих куточках України.

Філіпп Чорнобров – художник за покликанням. Він є членом Національної спілки художників України, Спілки дизайнерів України, Спілки рекламістів України.

Народився у 1948 році на Буковині. Закінчив Вижницьке училище прикладного мистецтва (1968 р.), Харківський художньо-промисловий інститут, факультет «Інтер'єр і обладнання» (1977 р.).

Талант Філіппа Чорноброва надзвичайно багатоплановий. Він – живописець, графік, архітектор, дизайнер, кераміст, рекламіст, скульптор. Майстер проектує інтер’єри, фонтани, світильники, створює декоративні вітражі, монументальні панно, займається різьбленням по дереву. Його роботи оригінальні і неповторні.

Опанувавши різні техніки живопису, майстер ніколи не віддає перевагу одному. Крім олійного живопису художник пише прекрасні акварелі, використовує темперу, гуаш, пастель.

Невід’ємними рисами Філіппа Чорноброва є доброзичливість і життєрадісність, готовність сприймати щось нове і оригінальне, підкорятися сучасному ритму життя, а іноді й випереджати свій час, тому і називає себе футуристом. В його творах можна спостерігати абсолютно фантастичні, нереальні сюжети, які він бачить у своїх снах… Згодом вони з’являються на полотні.

Філіпп Ілліч має великий педагогічний досвід: довгий час працював викладачем у Київському ліцеї «Гранд», Інституті реклами, Київській дитячій академії мистецтв,  Київському державному інституті декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука. Нині навчає студентів в Інституті дизайну та реклами Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

У творчому доробку Чорноброва понад 70 художніх виставок: всеукраїнських, республіканських, персональних, колективних, міжнародних; участь у симпозіумах та пленерах.

Твори митця знаходяться в приватних колекціях США, Італії, Франції, Польщі, Німеччини, Ізраїлю, Кореї, Чехії, Шотландії, України та багатьох музеях.

 

Презентація виставки за участі автора відбудеться 7 жовтня о 16:00.

Під час відвідування виставки

необхідно перебувати в респіраторі або захисній масці.

 

Виставка працює:

понеділок - п’ятниця:  з 10:00 до 20:00

субота – неділя:  з 10:00 до 18:00.

Вхід вільний.

Контактний телефон : 485-17-95