П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 

Кіновечір до 130-річчя від дня народження Агати Крісті

 

Показ кримінальної драми

«Кривий будиночок»

(Велика Британія, 2017)

 

15 вересня 1890 року народилась визначна англійська письменниця, «королева» детективу Агата Крісті. Протягом своєї письменницької кар'єри, яка тривала півстоліття і витримала обидві світові війни, Агата Крісті написала 66 романів, 14 збірок оповідань, 17 п’єс. Вона створила і подарувала читачеві таких непересічних і незабутніх героїв як Еркюль Пуаро і міс Джейн Марпл.

Майстер драматичної інтриги Агата Крісті досконало оволоділа мистецтвом змушувати читача вмикати фантазію, передбачати і, навіть, гадати, хто вбивця. Її загадки – геніальні шедеври, що сплетені з обманних підказок. Невелика кількість персонажів, заплутана сюжетна лінія й ідеальний злочин, який розкриває віртуозний детектив.

Книги письменниці видані тиражем понад 2 млрд. примірників, перекладені понад 100 мовами світу й посідають за популярністю третє місце в історії після Біблії та творів Вільяма Шекспіра.

З нагоди 130-річчя від дня народження Агати Крісті 29 вересня 2020 року о 15 год. в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбудеться показ кримінальної драми режисера Жіля Паке-Бреннера «Кривий будиночок». Це перша екранізація однойменного роману Агати Крісті, реліз якої відбувся 31 жовтня 2017 року в Італії.

Кінострічка розкриває не лише детективну історію, а й її соціальний підтекст. Це історія про сильних і слабких, божевілля і холодний розрахунок, що вимагає від глядача уваги та потребує прискіпливого прочитання.

За сюжетом, Софія, внучка олігарха Арістіда Леонідіса, запрошує приватного детектива Чарльза Хейворда розслідувати вбивство її дідуся. Вона впевнена: хтось з домочадців отруїв його. Взявшись за розслідування, Чарльз з'ясовує, що мотив міг бути у всіх. Навіть у Софії...

Запрошуємо всіх охочих до перегляду кінострічки!

Чекаємо за адресою : вул. Набережно-Хрещатицька, 1, конференц-зал.

 

Кінопоказ проходитиме згідно з рекомендаціями МОЗ щодо проведення

масових культурних заходів під час дії карантину.

З собою необхідно мати засоби індивідуального захисту.

Попередня реєстрація за тел. : 485 – 17 – 95

 

image