Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 Презентація виставки живопису Віктора та Валерії Павлюченкових

«Трансмісія світла»

 

 15 вересня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація виставки живопису Віктора та Валерії Павлюченкових «Трансмісія світла».

Експозиція картин київського волонтера, засновника Благодійного фонду «Світло та Честь», художника-аматора Віктора Павлюченкова та його доньки Валерії сподобалась відвідувачам розмаїттям тематики та особливою технікою виконання, що приваблює  світловими ефектами.

Гостям заходу пан Віктор розповів, що захоплюється творчістю знаменитих художників: мариніста Івана Айвазовського, майстра світла Архипа Куїнжі,  засновника нових стилів у мистецтві, зокрема «пльонтанізму», Івана Марчука.  Всесвітньо відомі майстри пензля надихають Віктора і Валерію Павлюченкових на заняття живописом. Тому чимало робіт батька і доньки створені за мотивами їхніх улюблених художніх творів.

Мета художників не тільки набуття майстерності, а й допомога тим, хто потребує підтримки як моральної, так і фінансової. Задля того благодійний фонд родини Павлюченкових час від часу проводить аукціони, де відбувається продаж однієї з картин Валерії. Кошти від продажу спрямовуються на розвиток творчості у дітей-сиріт та створення кабінету живопису в дитячому будинку «Чебурашка» смт Рокитне Білоцерківського району.

  

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

Фото провідного бібліотекаря

 відділу обслуговування користувачів Ганни Падалки