Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

image

15 вересня 2020 року у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася творча зустріч з талановитою поетесою, авторкою і виконавицею пісень Євгенією Зенюк, під час якої   було презентовано її першу друковану збірку віршів, прози і пісень, написаних у різні періоди життя, – «14 дней из жизни стюардессы». Книга вийшла 2020 року у видавництві «Друкарський двір Олега Федорова».

Яскравою  гранню літературного таланту поетеси виблискує її робота в жанрі пісенної поезії. Це і власні пісні, і написані у співавторстві з відомими й улюбленими поетами. Вірші та коротка проза також стали невід'ємною частиною її творчого життя.

Починала писати Євгенія Зенюк ще в школі, а перший вихід на сцену, як авторки-виконавиці, відбувся у 2008 році на Всеукраїнському фестивалі авторської пісні «Мі-сі-соль», започаткованому українським поетом-бардом Олександром Щиріним.

Першу нагороду дипломантки Міжнародного фестивалю «Золота осінь Славутича» Євгенія отримала у 2009 році. А далі були дипломи лауреатки всеукраїнських і міжнародних фестивалів авторської пісні, літературної премії «Гілка Золотого каштана» Української асоціації письменників художньо-соціальної літератури, нагорода «Гран-Прі» Третього Київського міжнародного літературно-музичного конкурсу-фестивалю «Причал на Поштовій», запрошення на радіо «Промінь», в літературну вітальню «ОППіР» при НСПУ.

Зустріч з Євгенією Зенюк зібрала  чимало шанувальників її творчості. В залі  панувала атмосфера справжнього свята, де присутні могли переконатися у таланті й майстерності авторки під час читання віршів, уривків з прози та виконання власних пісень. Цьому сприяв вдало побудований сценарій, кожен блок якого органічно поєднував поезію та  відеокліпи з записами пісень  на вірші і музику Євгенії Зенюк. Органічним доповненням  на вечорі стали виступи поетів Наталії Савіної та Олега Максименка.

          Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності

Совершенна Л.С.