Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

9 вересня  2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого розпочав роботу нового сезону Пісенно-туристський клуб.

Враховуючи ситуацію з розповсюдженням пандемії COVID-19, засідання відбувалося з необхідними запобіжними карантинними заходами.

Однак настрій у залі панував піднесений. Ветерани туризму, загартовані у багатьох життєвих ситуаціях та подорожах, радо зустрілися і охоче поділилися враженнями від літніх походів.

Особливо  тепло присутні вітали з 80-річчям одноклубника Володимира Михайловича Цвілодуба. А він в  свою чергу розповів про сходження на гору Арарат та показав захоплююче відео.

Арара́т – згаслий вулкан на Вірменському нагір'ї. Розташований у Туреччині, на березі р. Араксу, поблизу кордону з Вірменією. Має 2 вулканічні конуси: Великий Арарат — висота 5166 м і Малий Арарат — 3914 м, утворені базальтами. Вершина першого вкрита снігом. Цікаво, що за біблійною легендою, на Арараті нібито зупинився ковчег (судно) «праведника Ноя», що єдиний з своєю родиною і представниками всього тваринного світу врятувався від «всесвітнього потопу».  Довгий час «біблійна» гора була закрита для бажаючих піднятися. Зараз обмеження знято.

Протягом вечора, як завжди, лунали пісні під гітару, а один пісенний блок на злободенну тему  називався «Антивірусний».

Модератор – керівник групи «Віват» Тетяна Козловська.

 

Інформацію підготувала зав. відділу

соціокультурної діяльності Погонець О.Д.