П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Виставка живопису Галини Інгули

"Реалізми інших реальностей"

(до 65-річчя від дня народження

письменника та журналіста Валерія Нечипоренка)

 

З 8-го по 30-е вересня 2020 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого (вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх) триватиме виставка робіт нечуючої художниці Галини Інгули. Експозицію авторка присвячує пам’яті батька — письменника та журналіста Валерія Нечипоренка, якому 30-го серпня виповнилось би 65 років. Саме тато допоміг Галині повірити у власні сили. А головне, надихнув займатися улюбленою справою – творчістю.

Виставка «Реалізми інших реальностей» – немов ілюстрація до літературних творів батька, подяка за поради, дружню критику і за назву її авторського фентезійного стилю – «Планета Інгула». Як і у книгах Валерія Нечипоренка, на картинах Галини присутні цілком реальні сюжети та події, які, однак, відбуваються в інших реальностях. Як і тато, Галина творить у двох стилях — реальному та фантастичному. Це два світи, які ніколи не перетинаються, але доповнюють один одного і від цього стають яскравішими.

imageimage

Галина Інгула 17 років професійно займається малярством. Навчалася у творчій студії відомого київського художника-монументаліста Костянтина Косаревського. Для робіт художниці характерне використання яскравих кольорів, геометричних форм і орнаментів, петриківського розпису. Декілька картин Галини перебувають у фонді Національного музею українського народного декоративного мистецтва. Її роботи експонувалися на виставках в Україні, Франції, Німеччині, Чехії, Італії, Польщі та на Мальті. Нині займається творчістю, проводить майстер-класи для дітей та дорослих, виготовляє авторські м’які іграшки, шопери (еко-сумки) та футболки, викладає жестову мову для чуючих. Членкиня Київської спілки нечуючих художників «Натхнення».

Батько художниці Валерій Нечипоренко (1955-2011) — письменник, журналіст,  громадський діяч. Народився  у місті Коростені Житомирської області. У 1983-му дебютував як прозаїк. За 15 років видав 14 художніх і науково-популярних книг, лауреат премії імені Юрія Яновського. Як спецкор газети «Радянська Житомирщина» у травні 1986-го вів репортажі про роботу пожежників-ліквідаторів у Чорнобилі та Прип’яті. Згодом став редактором однієї із перших незалежних українських газет — «Житомирський вісник». Був співголовою благодійного фонду переселення багатодітних сімей. Наприкінці 90-х переїхав до Києва, де працював у газетах «Фінансова Україна», «День», «Всеукраинские Ведомости». Створив громадську організацію «Об’єднання гуманістів України». З 1999-го — заступник генерального директора агентства «УНІАН», де і працював до останніх днів свого життя. Один із співаторів та організаторів літературного фестивалю «Просто так» та Фестивалю дерунів у рідному Коростені.

 

Презентація виставки відбудеться 10 вересня о 16:00.

Вхід на виставку — виключно у респіраторі чи захисній масці

(відповідно до вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України

№ 38 від 01.07.2020 «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19» (в редакції постанови Головного державного санітарного лікаря України  від 04.08.2020 № 45).        

Виставка працює:

понеділок-п’ятниця з 10:00 до 20:00

субота-неділя з 10:00 до 18:00

Вхід вільний.     Контактний телефон: (044) 485-17-95