Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня державного Прапора України

До Дня Незалежності України

 

 

imageПроголошення незалежності України стало знаменною подією в житті українського народу, визначальними рисами якої стали демократизація суспільного життя, перехід до ринкової економіки та забезпечення міжнаціональної злагоди в суспільстві.

Одним із найважливіших елементів процесу становлення української державності стало визначення національної символіки як невід’ємної ознаки незалежності. Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України та Державний Гімн України.

Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності. Державним Прапором України є синьо-жовтий стяг. Державний Прапор України, постійно майорить на будинку Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, на будинках місцевих рад народних депутатів, на будинках всіх державних установ та закладів нашої держави. Синьо-жовтий стяг завжди підіймається при відкритті важливих міжнародних конференцій, під час проведення офіційних церемоній, при врученні різноманітних міжнародних спортивних нагород. Наш прапор –це символ могутності та незалежності України.image

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого з нагоди Дня Державного Прапора України та до Дня незалежності України традиційно підготувала книжкову виставку. (перехід на список) В експозиції представлені документи, що висвітлюють історію появи українського національного прапора та інших державних символів України, їх значення і використання в різні історичні періоди, проблеми, напрями і перспективи розвитку незалежної української держави, заснованої на традиціях Київської Русі, Української козацької держави та Української Народної Республіки, розвиток демократії та трансформаційні процеси в галузі економіки, науки, освіти, видавничої справи, культури та мистецтва в незалежній Україні.

Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонуються за адресою:  

вул. Набережно-Хрещатицька, 1; 4 поверх. 

 Термін експонування: 20 серпня – 10 вересня 2020 р. 

 

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М.