Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Прес-анонс

Фотовиставка Тетяни Яворської

«МЕЛОДІЯ МОЄЇ ДУШІ»

 

З 13 липня по 9 серпня 2020 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого (вул. Михайла Грушевського, 1, 2-й поверх) демонструється фотовиставка  Тетяни Яворської «Мелодія моєї душі" (м. Чернігів).

Експозиція містить 50 жанрових фоторобіт: пейзаж та макрозйомка.

На думку авторки,  Природа – це головний музикант, художник і поет. Все живе на землі має свою мелодію, вібрацію, ритм. Тетяна Яворська – фотохудожниця, яка відтворює у своїх світлинах ауру цієї дивовижної музики – шум водоспаду, дихання вітру, шурхіт листя, дзижчання бджоли…image

Саме через фотооб'єктив вона запрошує глядача поринути в процеси пробудження природи,  зрозуміти її, адже тільки так, крок за кроком людина вдосконалюється і досягає  внутрішньої гармонії.

Окремі роботи художниця присвятила сакральним місцям України, що символізують шлях духовного розвитку людини.

 

Про автора.

Тетяна Яворська – чернігівчанка, народилася у м. Щорс. Закінчила Полтавський кооперативний інститут. Працювала економістом.

Захоплення фотографуванням супроводжує її протягом всього життя, приносить натхнення та радість.

З 2018 р. – член фотоклубу «Прекрасне поруч». В 2019 р. учасник обласного фотоконкурсу «Життя як книга» та фестивалю фотографій «4383 дні дитинства».

Перша персональна виставка Тетяни Яворської «Коловорот життя» відбулася в Чернігівському обласному художньому музеї ім. Григорія Галагана. Цього року брала участь у міжнародній виставці «Мир очима жінок» (м. Хайфа, Ізраїль) та «Образ Жінки» (м. Київ). Учасниця онлайн-фотовиставок «Карантинний блюз» і «ABSTRACT ART PHOTO 2020» (м. Київ) та «Коти» і «Натюрморти»  (м. Одеса).

 

Під час відвідування фотовиставки

необхідно перебувати в респіраторі або захисній масці

 Відповідно до вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України № 35 від 06.06.2020 «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19» (в редакції постанови Головного державного санітарного лікаря України від 01.07.2020 № 38).

 

Виставка працює:

понеділок - п’ятниця:  з 12:00 до 20:00

субота – неділя:  з 10:00 до 18:00.

Вхід вільний.

 

Контактний телефон : 485-17-95