Понеділок, 1 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Дня архітектури України

 

image1 липня згідно з Указом Президента України відзначається День архітектури України – професійне свято українських архітекторів і цінителів архітектурних шедеврів країни.

Це свято об’єднує не тільки архітекторів, а й всіх небайдужих до цього великого мистецтва людей.

Архітектура України є однією з найбагатших скарбів світу, вона відрізняється різноманітністю стилів і форм, а про кращих українських творців знають і за межами країни. По всій території України можна зустріти старовинні замки і церкви, палаци і музеї, що є пам’ятками архітектури.image

Архітектори розробляють документацію, визначають територію, розміщують будівництво житлово-цивільних, виробничих та інших об'єктів, формуючи містобудівні ансамблі і ландшафтні комплекси, зони відпочинку та оздоровлення населення, зберігаючи при цьому пам'ятки архітектури і історії, в такий спосіб аби наша країна мала своє неповторне обличчя. Сьогодні вони активно працюють, втілюють в реальність свої сміливі ідеї, використовують новітні технології та оригінальні конструкторські рішення.

До Дня архітектури України в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку. Експозиція містить літературу, що висвітлює будівництво та сучасну архітектуру міст, розвиток будівельної галузі країни та відомості про видатні пам’ятки архітектури України.

На виставці представлено документи з фондів НБУ імені Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою: вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 01 – 16 липня 2020 р.

 

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар відділу  

соціокультурної діяльності  

Гриценко Ю. А.