П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий»

 «Музыка  епохи  Бароккко: Тайна звучания чувства».

 Презентація 2-го тому книги Валерії Жаркової "Десять взглядов на историю западноевропейской музыки. Тайны и желания Homo Musicus"

 (Видавництво: ArtHuss, 2020)

 

image

1 березня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання клубу шанувальників музики. Гостем клубу була доктор мистецтвознавства, професорка, завідувачка кафедри історії світової музики Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського Валерія Жаркова – автор унікального видання з дослідження історії музики в контексті формування культурних традицій Західної Європи.

На зустрічі Валерія Жаркова презентувала другий том книги "Десять взглядов на историю западноевропейской музыки. Тайны и желания Homo Musicus" – «Музыка  епохи  Бароккко: Тайна звучания чувства»,  в якому розглянуті етапи формування музичної культури Європи та процеси змін смаків впродовж епох. image

Другий том її дослідження починається з XVII століття і музики Бароко, в якому чудово викладено матеріал про історію народження опери, особливості італійської інструментальної музики, історію та життя Версалю, який був заснований Людовіком  XIV, клавесин, сюїти і багато іншого.

Видання приваблює не тільки зовні, але і внутрішнім наповненням – яскраво відтвореним культурно-історичним контекстом кожної епохи, барвистими мініатюрами, які є не лише окрасою тексту, а і його невід'ємною складовою.

Цікаво побудована презентація супроводжувалась відео матеріалами та уривками з опер відомих композиторів І.С. Баха, Д. Скарлатті, Генделя.

Після виступу Валерії Жаркової відбулося жваве обговорення книги, та можливість придбати видання з автографом автора.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу СКД

Совершенна Л.С.