Понеділок, 1 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги Лади Лузіної «Бесы с Владимирской горки»

 

4 березня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація довгоочікуваної новинки від Лади Лузіної – «Бесы с Владимирской горки» (Харьков: Фолио, 2020) із циклу «Київські відьми».

 «Чи може відьма зустріти справжнє кохання?  Так приворожити вона може будь-кого. Але ж це любов - не справжня! З давніх-давен покровителькою любові і шлюбу в Києві вважалася свята Варвара. Але чи варто відьмі відправлятися за допомогою до святої? Адже Варвара відома як гонителька нечисті і чорної смерті. Недарма Михайлівський монастир, де століття зберігалися мощі святої  - стоїть в Києві на Лисій горі (Володимирській гірці), де за легендами мешкають відьми, чорти і біси ...» про все це можна дізнатися, прочитавши нову книгу мадам Лузіної.

Презентувала книгу авторка безлічі збірок оповідань, повістей, романів, одна з  найуспішніших письменників України, володарка призу «Золотий Фенікс» у номінації «Краща письменниця року» (Харківський Міжнародний книжковий фестиваль «Світ книги-2004») – Лада Лузіна.

 Захід відвідали шанувальники творчості письменниці  та користувачі  бібліотеки. Кожен із присутніх на презентації мав змогу поставити авторці запитання, на які отримував  розгорнуту відповідь. Захід закінчився автограф- і фото сесією.

 

Інформацію підготувала

 зав. відділу обслуговування користувачів Наталія Цукренко

Фото провідного бібліотекаря відділу

обслуговування користувачів Наталії Опенько