Понеділок, 1 липня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Музичні зустрічі з композитором Дмитром Красноуховим

 

1 лютого 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого  стартував проект «Музичні зустрічі з композитором Дмитром Красноуховим».

Дмитро Анатолійович Красноухов – відомий київський композитор, піаніст, педагог, лауреат міжнародних конкурсів, автор восьми інструментальних альбомів, музики для сучасного кіно.

Мета авторського проекту, підтриманого Бібліотекою: розвиток інтелектуального мислення та музичного смаку у форматі спілкування, прослуховування музики, обговорення творів найвідоміших композиторів, новаторська творчість яких надихала багатьох митців.

Уже відбулися три зустрічі-бесіди, які  відвідали цілі родини прихильників таланту Д. Красноухова,  учнівські колективи, науковці. Камерність простору, щирість і безпосередність пана Дмитра, доступність, зацікавленість слухачів сприяли атмосфері невимушеного спілкування.

Під час заходів автор окреслив напрями висвітлення тем, що розкриватимуться протягом всього циклу: коли, чому і навіщо виникла музика; спостереження про вплив звуку і музики на людину і цілих народів; ролі музичних інструментів в історичній послідовності їхнього виникнення; плюси і мінуси техноцивілізації; різні рівні світосприйняття.

Також досліджуватимуться питання: що сталося в світі під впливом музики Й. Баха, А. Моцарта, Ф. Шопена, Р. Шумана, С. Рахманінова та чому саме їхні твори незмінно і потужно приваблюють слухача.

Відвідувачі дізнаватимуться про маловідомі факти біографій композиторів, їхні філософські погляди, індивідуальні особливості виконання музичних творів. Досліджуватимуть музичні образи та розшифровуватимуть «послання» геніїв музики.

Проект триватиме до кінця травня. Зустрічі відбуватимуться по суботах: 14 і 28 березня, 11 і 25 квітня, 16 і 30 травня, початок о 15:00. Телефон для довідок 278-43-93.

 

Вхід вільний.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

Фото провідного бібліотекаря відділу

обслуговування користувачів Тетяни Копилової,

бібліотекаря першої категорії відділу

обслуговування користувачів Марії Зуякової