Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Прес-анонс

 

Виставка живопису Венери Сабі  

 "Роздуми із краплею роси"

 

З 3 по 31 березня 2020 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого (вул. Михайла Грушевського, 1) відкрито мистецьку виставку української художниці Венери Сабі "Роздуми із краплею роси".

imageВенера Сабі (www.venerasabirova.com.ua)  – мистецтвознавець, художник, а останнім часом художник-експериментатор. Називає себе художником у постійному творчому розвитку та невиправним оптимістом. Її девіз: «Добре, там де я є!»

За першою освітою – економіст. Бажання створювати та пізнавати мистецтво підштовхнуло Венеру в 2008 році до вступу в Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури.

Творчий шлях Венери Сабі розпочався 13 років тому. Починаючи з 2010 року влаштовує щорічні персональні виставки, є активною учасницею колективних художніх проектів та свят. Роботи художниці знаходяться в приватних колекціях України, Росії, Німеччини, Франції, США, Канади, Ізраїлю, Швейцарії, ПАР.

До експозиції ввійшли пейзажі, натюрморти, абстрактні роботи художниці. Різноманітна і техніка робіт - живопис олійними фарбами на полотні та картоні, живопис на склі вітражними фарбами. Поєднання прозорості, легкості скла та веселкової виразності вітражних фарб, з використання напівдорогоцінного каміння – складові авторської, змішаної техніки авторки, що надають картинам особливої енергетики.

Вітражна техніка в Україні з’явилась та почала свій розвиток двома витоками. Перший – це  мистецькі зв’язки із Західною Європою, де дана техніка була відома із сивої давнини, близько ІІ ст. до н.е. Другий – це  традиції народної творчості українців. Ще з давніх-давен українці прикрашали в селах все, що можна було прикрасити, в тому числі і скло. Народні картинки на склі не можна було назвати вітражами, але по суті своїй вони такими являються. Нині в України відбувається відродження та розвиток традиційних українських ремесел, в тому числі і живопису на склі. Сучасні матеріали та технології дають можливість розвивати це прекрасне мистецтво

Виставку художніх робіт Венери Сабі можна переглянути з 2 по31 березня 2020 року за адресою вул. Михайла Грушевського, 1,  2-й поверх.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва