П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Майстер-клас для дітей «Сердечний подарунок»

до Міжнародного жіночого дня

 

29 лютого 2020 року, напередодні Міжнародного жіночого дня, маленькі митці завітали до Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого аби зробити для своїх матусь та бабусь подарунки – весняні сердечки в техніці декупаж.

Майстриня розповіла дітлахам історію виникнення та поширення техніки декупаж (з французької «вирізати»), трансформацію її у вид мистецтва. Вважається, що дана техніка зародилася у Китаї в часи Середньовіччя, далі поширилася в Європі і актуальна до цього часу.

Учасники майстер-класу уважно роздивилися приклади, виконані в техніці декупаж – шкатулки, футляри, годинники, рами для картин, подарункові коробки та швидко взялися до справи. З гарним сонячним настроєм маленькі митці вирізали та наклеювали картинки на заздалегідь підготовлені Майстринею дерев’яні заготовки-сердечки. Далі дітлахи закріплювали візерунки лаком, прикріплювали стрічки, стрази, глітери, створюючи самобутні художні вироби. «Сердечні» подарунки вийшли ніжними та по-весняному квітучими.

Дорослі теж захопилися такою технікою декорування меблів та предметів інтер’єру і підгледіли як можна оновити старі речі, або навпаки –  «зістарити» нові.

Всі без винятку лишились задоволені результатом майстер-класу та корисним проведенням дозвілля.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Ганна Падалка

 

Фото провідного бібліотекаря

відділу обслуговування користувачів Наталії Опенько