Середа, 4 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт кельтської музики проекту «Baby Mozart»

 

15 лютого 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого  відбувся концерт кельтської музики для батьків і немовлят проекту «Baby Mozart».  

Сімейний концерт з елементами анімації створено ексклюзивно для батьків і немовлят, які хочуть разом зануритися у чарівний світ ірландського етносу, кельтської старовини та етнічної музики.

На концерті прозвучала музика жвавих народних танців (ріли і джиги, хорнпайпи і флінги, вальсу і польки), повільні аери стародавніх бардів; музика ірландських пагорбів, шотландських Highlands. Це мелодії, які створюють гарний настрій, спонукають до танцю, дозволяють відпочити від сучасних буднів.

Програму виконали музиканти відомого фолк-гурту «Рун» Андрій Яковенко, Микола Іванов, Сергій Каденко на 11-ти музичних інструментах, у тому числі рідкісних традиційно-ірландських: поздовжні та поперечні флейти, мандоліна, бузукі, боуран (ірландський барабан), альт, гайта (галійська волинка), скрипка, гітари, клавішні.

Комфорт і зручність, унікальна музична програма та професійне виконання, книжкова виставка із фондів Бібліотеки «Книги для дітей» створили атмосферу гостинності та бажання знов і знов повертатися до Храму Книги і Мистецтва.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

Фото провідного бібліотекаря відділу

обслуговування користувачів Наталії Опенько