Середа, 4 вересня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики

«Душу музикою омий»

Зустріч з Богданою Півненко,

народною артисткою України

 

image

9 лютого 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого в форматі клубу шанувальників музики «Душу музикою омий» відбулася зустріч з народною артисткою України, завідувачкою кафедри скрипки, доцентом Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського Богданою Півненко.

Її називають «Паганіні у спідниці». Яких ще тільки порівнянь не вживають музичні критики, щоб  описати гру віртуозної скрипальки. Прихильниками її таланту є мільйони  глядачів у всьому світі. Упродовж багатьох років вона активно пропагує новітню українську музику. Неодноразово брала участь у прем’єрному виконанні творів сучасних українських композиторів, деякі яки мають присвяту Богдані. Авторка і продюсер унікальних аудіо-проектів «Антологія сучасної української музики» та «Повернення імен». Солістка Національного ансамблю солістів «Київська камерата». Учасниця багатьох міжнародних фестивалів, серед яких Berliner Festspiele MaerzMusik (Берлін, Німеччина), Europaisches Klassik Festival (Рур, Німеччина), International Youth&Music Festival Vienna (Відень, Австрія; володарка Гран-Прі), Варшавська осінь (Варшава, Польща), Nostalgie (Краків, Польща), Дні культури України (Париж, Відень, Берлін).

На зустріч з відомою скрипалькою зібралось чимало шанувальників її творчості. Але Богдана прийшла не одна, а з концертмейстером, лауреатом міжнародних конкурсів Анною Хмарою та своїми студентами Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського – Світланою Клімковою, Олександром Пшенчниковим та Олексієм Біляковим.          image

Не зважаючи на те, що сама Богдана Півненко не виступала, не менш цікавим був виступ її студентів,  який свідчив про високий рівень майстерності майбутніх музикантів – скрипалів. Зал оплесками зустрічав кожний виступ молодих виконавців. На закінчення зустрічі Богдана Півненко розповіла про себе та свій шлях до музики. Щирою і теплою була її розповідь про батька – українського живописця, народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Шевченка Івана Марчука.

Зустріч залишила чудовий настрій від спілкування з талановитими і творчими людьми.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності

Совершенна Л.С.