Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Дня Героїв Небесної Сотні»

 

image

Вже стільки хвиль над нами прокотилось

Із революцій, воєн і незгод,

Однак ще в світі не родилась сила,

Що український знищила б народ.

 

Олександр Афонін

 

 

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 для вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській відбулося найбільш жорстоке протистояння між бійцями підрозділу «Беркут» і патріотами країни, саме тоді переважно від куль снайперів, загинула майже сотня активістів Майдану. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молодь. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати Небесна сотня.

До шостих роковин кривавих подій на Майдані, на вшанування подвигу загиблих героїв – учасників Революції Гідності, мужності громадян, які повстали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави, її європейського вибору, в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку «До Дня Героїв Небесної Сотні».

В експозиції представлені документи з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого, які висвітлюють події, що відбувалися на буремному Майдані, спогади про «лицарів світла та добра», а також присвячені, тим хто віддав своє життя, поетичні та прозові твори.

Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Грушевського Михайла, 1; 2-й поверх,

загальний читальний зал № 1

Термін експонування: 18 лютого 2020 р. – 29 лютого 2020 р.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу обслуговування користувачів Грибань І. А.