П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація фотовиставки

«Українські миротворці - на захисті миру у світі»

 

14 лютого 2020 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Українські миротворці – на захисті миру у світі».

Виставка створена до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав (https://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/180/2004). Експозиція  містить 92 світлини, що відображають участь українських військовослужбовців, громадян України, які виконували  почесний і нелегкий військовий обов'язок на території інших держав, а саме: Китаю, Кореї, В’єтнаму, Анголи, Куби, Єфіопії, Мозамбіку, Афганістану, Югославії, Алжиру, Сомалі, Єгипту, Лаосу, Сирії, Сербії, Бангладеш.

Поважними гостями презентації були українські ветерани-миротворці.

Учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих воїнів-учасників бойових дій на території інших держав.

Голова Всеукраїнської спілки ветеранів війни, генерал-майор Володимир Попович прокоментував світлини фотовиставки і розповів реальні зворушливі історії, які свідчать, про сміливість, честь та відданість військовій професії українських воїнів у справі захисту миру в різних країнах на різних континентах.

Нині громадська організація об’єднує ветеранів чотирьох поколінь: Другої світової війни,  локальних війн (1946-199І р.р.), миротворчих місій і операцій та ветеранів АТО і ООС; опікується  їх проблемами; проводить значну роботу у справі патріотичного виховання молоді.

Слова подяки за співпрацю на адресу Всеукраїнської спілки ветеранів війни та особисто Володимира Поповича пролунали від завідувачки відділу соціокультурної діяльності НБУ ім. Ярослава Мудрого Олени Погонець.

Володимир Попович передав до бібліотечного фонду фотоальбоми «Українці у війнах на території інших держав», «Українські миротворці – на захисті миру у світі», «Українські воїни в зоні АТО», а ветеран миротворчої операції в Анголі  Н. Ковтун  – свою книгу «Ангола в сердце моем» (Київ, 2010).

 

Інформацію підготувала

 головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва